Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Απρίλιος 13, 2010

Διακήρυξη…

Απο την »Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου»,με επικεφαλής την κ.Αναστ.Φιλαρέτου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την Διακήρυξη Γενικών Αρχών,η οποία υπεγράφη την 19η/12/2009 και δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο την 22α/12/2009.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Είμαστε δημότες της Σκιάθου , άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας , που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε στο στίβο της ζωής. Πολίτες, που στην κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δε χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας , κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς . Άνθρωποι με γνώση και πείρα στην αυτοδιοικητική λειτουργία, αλλά και νέοι με ορμή και θέληση να προσπεράσουμε αναχρονιστικές τακτικές και αντιλήψεις. Ενεργοί δημότες που πιστεύουμε ότι η πρόοδος του νησιού μας δεν είναι δώρο αυτονόητο των κεντρικών κυβερνήσεων, αλλά κατάκτηση της δικής μας γνώσης , διάθεσης για προσφορά και επίπονη εργασία.

Αντιτιθέμεθα :

■       στις κοινωνικές και κομματικές περιχαρακώσεις ,

n              στα συμπτώματα αδιαφάνειας ,προχειρότητας και έλλειψης στρατηγικής,

n              στα κουρασμένα πρόσωπα, στις ίδιες ξεπερασμένες τακτικές και αντιλήψεις,

n              στις εκχωρήσεις προνομίων ,

n              στον άκρατο λαϊκισμό,

n              στα κατεστημένα και στα στεγανά κατά την άσκηση της εξουσίας

n              και κυρίως στην κατασυκοφάντηση ,στη λασπολογία, στα ασύστολα ψευδή,

στον ευτελισμό του δημόσιου βίου, στις ανώνυμες καταγγελίες και στα

χαλκεία σπίλωσης των   πολιτών

Επιθυμούμε ένα Δήμο αυξημένου κύρους, ζωντανό οργανισμό ,κύτταρο δημοκρατίας ,μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας και είσπραξης δημοτικών τελών .Δε νοείται για μας σχεδιασμός και υλοποίηση έργου χωρίς να καταστούν οι συμπολίτες μας   κοινωνοί για τη σκοπιμότητα, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης ,τον προϋπολογισμό και το τελικό του κόστος.

Θέλουμε το Δήμο για το δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι απαθή διαχειριστή της μετριότητας και της μιζέριας. Δε νοούνται υπηρεσίες και επιχειρήσεις δημοτικές που δε θα είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας .

Επιδιώκουμε ένα Δήμο προστάτη της ποιότητας ζωής μας και του φυσικού περιβάλλοντος. Δε νοείται καμία δράση που δε λαμβάνει ως κυρίαρχη προδιαγραφή όχι απλώς την προστασία, αλλά και την ανάδειξη του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Σκοπεύουμε σε προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες ,χωρίς διακρίσεις ,αλλά ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες .Δε νοούνται διαχωρισμοί και πάσης φύσεως απομονωτικές τακτικές .

Στοχεύουμε σε μια νέα αντίληψη για τα δημοσιονομικά του Δήμου με αύξηση των εσόδων από την ορθολογιστική εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας. Δε νοείται χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος χωρίς μείωση των ελαστικών δαπανών, μέσω των οποίων γίνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, και χωρίς τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου που διασφαλίζουν τη διαφάνειά της.

Αξιώνουμε την ανάδειξη των ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος που ζουν και εργάζονται εντός και εκτός του Δήμου μας, προκειμένου να επιτευχθεί ένα γενικότερο πλαίσιο ουσιαστικής πολιτιστικής αναβάθμισης. Δε νοούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες και δρώμενα  να αποτελούν πολιτιστικά υποπροϊόντα, προϊόντα υποκουλτούρας χωρίς καμιά απολύτως αισθητική.

Αναλαμβάνουμε με τη συγκρότηση της ομάδας μας   πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των συμπολιτών μας που τους ενώνει το όραμα μιας συμμετοχικής ,δημιουργικής και πολυσυλλεκτικής τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος με ουσιαστική συναίνεση, χωρίς άσκοπες φωνές και πολιτικάντικες μεθόδους. Μια προσπάθεια για δημιουργία μιας Δημοτικής Παράταξης που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Η υπόθεση αφορά σε όλους μας.

Οι συμμετέχοντες :

■ Λαμβάνουν μέρος επί ίσοις όροις ,χωρίς προαπαιτούμενα ,υποσημειώσεις,

αστερίσκους, μονομερείς συμφωνίες ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

■ Προσηλώνονται στις συμμετοχικές διαδικασίες ,στη σύνθεση και αξιοποίηση

των  διαφορετικών απόψεων και αποδέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας

■ Δεν εξαρτώνται από οποιοδήποτε συμφέρον σε ιδιωτικό ,δημόσιο ή

αυτοδιοικητικό επίπεδο.

■ Τίθενται στη διάθεση της κοινής προσπάθειας όταν και  εφόσον επιβάλλεται.

■ Δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος

■ Θέτουν τα ζητήματα αποκλειστικά και μόνον σε πολιτική βάση και όχι σε

προσωπικό   ή άλλο επίπεδο

Σκιάθος   19 Δεκεμβρίου 2009

ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: