Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Νοέμβριος 1, 2010

Εγώ 80 εσύ 180…. Πώς τρώγαμε μαζί;

Αυτοί που χθες κατέστρεψαν την χώρα, σήμερα λένε ότι βρήκαν τη λύση για να μας σώσουν!

Αυτοί που θέσπισαν τις πρόωρες  συντάξεις, δίνοντας τεράστιες αποζημιώσεις  στους  πρόωρα συνταξιοδοτούμενους, τώρα τους κατηγορούν πως  βγήκαν νωρίς στη σύνταξη!

Αυτοί που έδωσαν σε υγιείς, αναπηρικές συντάξεις και έκαναν ρουσφετολογικές προσλήψεις, όχι με κριτήριο τις ανάγκες, αλλά  για την εξαγορά της ψήφου, μιλούν για διαφθορά και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Αυτοί που διόρισαν κηπουρούς σε νοσοκομεία που δεν είχαν κήπο, αλλά έχουν κενές  χιλιάδες  θέσεις  νοσηλευτών και γιατρών, μας κατηγορούν  ότι αλώσαμε το Δημόσιο!

Αυτοί που έχουν τους νέους να δουλεύουν ανασφάλιστοι, μιλούν για ελλείμματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία.  Μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και δίνουν εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες! Φορολογούν με 45% τους μικρομεσαίους και έχουν αφορολόγητους τους εφοπλιστές, τους οποίους και πριμοδοτούν!

Αυτοί που θριαμβολογούσαν για τις αγροτικές επιδοτήσεις και ενθάρρυναν τους αγρότες να θάψουν τη σοδιά τους ή να ξεριζώσουν  τις καλλιέργειες, τώρα τους λένε τεμπέληδες.

Αυτοί που για δεκαετίες είχαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων  στις Τράπεζες χωρίς τόκο και μετά τα έπαιξαν στο Χρηματιστήριο σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, που διαλύουν τα νοσοκομεία και σπρώχνουν τους ασθενείς στα ιδιωτικά, για να πληρώνουν ασθενείς και Ταμεία πανάκριβα τη θεραπεία,  αυτοί μας κατηγορούν ότι ζούμε πολύ και πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα εβδομήντα.

Αυτοί που δεν επένδυσαν στην ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας τώρα μιλούν για ανεργία και πριμοδοτούν (με απόφαση της Ε.Ε.) τις βιομηχανίες να μεταφερθούν στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Αυτοί  που υπερχρέωσαν την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ μη πληρώνοντας  για τη μεταφορά των ψηφοφόρων τους και εγκαταλείποντας τον στόλο τους  σε παρακμιακή κατάσταση, σπεύδουν τώρα να τα πουλήσουν, ως ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Αυτοί   που πούλησαν ή πρόκειται να πουλήσουν  πλουτοπαραγωγικές  πηγές και κερδοφόρες επιχειρήσεις, τον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  τα λιμάνια, τη ΔΕΗ, τα Ξενία κ.λ.π.  μιλούν για χρέη και ελλείμματα.

Αυτοί που χρόνια τώρα μας βομβαρδίζουν με τηλεοπτικά σκουπίδια τώρα μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε παιδεία.

Αυτοί   που ευθύνονται για όλα αυτά και δημιούργησαν την κρίση, αυτοί τώρα μας υπόσχονται ότι έχουν την λύση να μας βγάλουν από την κρίση!

Σείριος .

Advertisements

Responses

  1. Το κακό όμως είναι όι δεν τους το έχουμε βροντοφωνάξει πως κανείς δεν τους πιστεύει πια!!!!!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: