Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Δεκέμβριος 4, 2010

Ερήμην των προβλημάτων

Οι Δημοτικές εκλογές 2010 είναι παρελθόν. Πραγματοποιήθηκαν ερήμην της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης , την οποία έχει πλέον να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή, που είναι και η συνέχεια της προηγούμενης. Καλείται λοιπόν, αυτή η Αρχή, να θεραπεύσει τα τεράστια προβλήματα τα οποία, εν πολλοίς, η ίδια δημιούργησε και για τα οποία προεκλογικά δεν ακούσαμε τίποτα! Είδαμε σφοδρές προσωπικές συγκρούσεις, ρουσφέτια, «δώρα», εκβιασμούς, μισαλλοδοξία και τα λοιπά ωραία των τοπικών μικροκοινωνιών. Οι ζαλισμένοι, λόγω εκλογών, ακόμα δημότες δεν αποκόμισαν τίποτα, παρά «μίσος και αλληλοσπαραγμό»! Δεν έχουν ιδέα τι είναι ο «Καλλικράτης», τι επιπτώσεις θα έχει στη ζωή του, πότε θα ανοίξει (αν ανοίξει) το αλεξίπτωτο που θα σώσει το Δήμο από την ολοκληρωτική καταστροφή, πότε θα γίνουν (αν γίνουν) τα έργα υποδομής, πως θα ανακοπεί η πτωτική πορεία της τουριστικής κίνησης, τι θα γίνει με το νερό, τις συγκοινωνίες, το Κέντρο Υγείας κλπ κλπ!  Είδαμε και ακούσαμε όλα τα άλλα, εκτός απ’ αυτά για τα οποία διεξήχθησαν τούτες οι ωραίες εκλογές!

Δεν ωφελεί, φίλοι μου, να θρηνούμε εκ των υστέρων για τη Σκιάθο. Το μεγαλύτερο μέρος τη ευθύνης το έχουμε εμείς οι απλοί δημότες, που δεν θέσαμε την εκλογική ατζέντα, γιά να λάβουμε ή όχι απαντήσεις και να κρίνουμε αναλόγως. Ο δήμαρχος και οι λοιποί βολεύτηκαν μιά χαρά μ’ αυτή τη κατάσταση. Αλλος πολύ, άλλος λίγο έκαναν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από την επανεκλογή τους και την ηδονική νομή της όποιας εξουσίας. Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι κι εμείς οι απλοί δημότες κάπου, κάπως, με κάποιο τρόπο «βολευτήκαμε» μ’ αυτή τη κατάσταση, γιατί τότε θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είμαστε μιά κοινωνία άχρηστων και ανεύθυνων δήθεν πολιτών που έχουμε τις ηγεσίες που μας αξίζουν! Είπαμε όμως ότι δεν τολμάω ούτε να το σκεφτώ!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

  1. Φιλε αλιευ, ( η προσφώνηση οφειλεται στο ότι μ’ αρέσει πολύ η αρχαία ελληνική) έχω να σου καταθέσω το εξής :
    με μια πολύ έντνονη γεύση πικρίας στο στόμα και παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό φοβάμαι ότι το συμπέρασμα σου είναι πέρα για πέρα αληθινό


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: