Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 12, 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Φεβρουαρίου

Το ΔΣ συνεδρίασε τη Δευτέρα 7/2 και ολοκλήρωσε τις εργασίες του τη Πέμπτη 10/2. Προ ημερησίας διατάξεως ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Επί των θεμάτων, ο Δήμαρχος «πιάστηκε» όχι καλά «διαβασμένος», ιδιαίτερα για τον ορισμό εκκαθαριστού των Δημ. επιχειρήσεων που καταργούνται και απέσυρε το θέμα για τη επόμενη συνεδρίαση, μετά από την εύστοχη τοποθέτηση της κας Φιλαρέτου.

Γιά το θέμα της συμμετοχής του Δήμου στις διεθνείς εκθέσεις τουριστικής προβολής (ξανα)έγινε μεγάλη συζήτηση. Εκφράσθηκαν ισχυρές ενστάσεις γιά την οργάνωση, το κόστος και την αποτελεσματικότητά τους από τους κ.κ Ζυμαρικόπουλο και Γ. Καραστατήρα αλλά και άλλους Δημ. Συμβούλους.

Εντονη επίσης συζήτηση έγινε γιά το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος σχετικά με τα γνωστά συκοφαντικά δημοσιεύματα, πριν και κατά τη περίοδο των εκλογών. Η μειοψηφία το απέρριψε θεωρώντας ότι είναι μονομερές, ότι αναδεικνύει μόνο τις συκοφαντίες μόνο προς τη μία πλευρά και ταυτόχρονα επιχειρεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Τελικά υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα του Δημάρχου, ενώ η μειοψηφία (εκτός του κ. Γ. Καραστατήρα) ψήφισε σχετικό κείμενο που εισηγήθηκε ο κ. Τρακόσας. 

Η εμφάνιση της μειοψηφίας ήταν καλή, ισχυροποιώντας τη γενική αίσθηση ότι η παρουσία της αναβαθμίζει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τη Τρίτη 8/2 συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπη, η οποία εξέλεξε, κατά το Νόμο, στη θέση της Αντιπροέδρου την κα Μ. Κανταράκια παρά την απουσία της. Μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 7%. Η μειοψηφία καταψήφισε την αυξηση.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: