Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 17, 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Φεβρ. Νο2

Υψηλό σχετικά ήταν το επίπεδο της συνεδρίασης του ΔΣ, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις. Προ ημερησίας διατάξεως, και μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ετέθη πάλι από τη μειοψηφία το θέμα της μετάδοσης των συνεδριάσεων από την δημοτική τηλεόραση και η ανακύκλωση. Ακούστηκε επίσης η ενδιαφέρουσα πρόταση για τη κινητοποίηση κατοίκων και Δήμου, γιά τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και τις συγκοινωνίες, με οργανωμένη μετάβαση στο Βόλο.

Επί των θεμάτων του πινακίου τα πιό ενδιαφέροντα ήταν, η αυξηση των δημοτικών τελών κατά 7% και το τεχνικό πρόγραμμα, τα οποία υπερψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία τα καταψήφισε. Οι ενστάσεις της ήταν τεκμηριωμένες και παρουσιάσθηκαν με σοβαρότητα. Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση του κ. Ζυμαρικόπουλου για την επιβάρυνση με δημοτικά τέλη καθαριότητας των τουριστικών γραφείων/αεροπορικών εταιρειών που έχουν έδρα στο αεροδρόμιο.

Εντύπωση προκάλεσε η έντονη απάντηση του, γενικά ήπιου, κ. Θ. Τρακόσα, σε ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα-παραληρήματα του κ. Πλωμαρίτη, καθώς και το «αλλαλούμ» που επικράτησε για το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Γ. Καραστατήρας περί καταδίκης του νομοσχεδίου «Βιοποικιλότητα- Natura 2000»! (Ισως λόγω του προχωρημένου της ώρας ή και της κόπωσης!)

Αλλο ενδιαφέρον παραπολιτικό ήταν η έμμεση, πλην σαφής, δήλωση του Δημάρχου ότι θα ξαναείναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, παρά τη προεκλογική του δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά!!! (Ε καλά τώρα σιγά το νέο, αυτό το ξέραμε!)

Φαίνεται ότι η εμφάνιση και οι προτάσεις της μειοψηφίας κερδίζουν την κοινή γνώμη του νησιού, δημιουργώντας σταδιακά πολιτικό πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή, το οποίο φυσικά δεν αντιμετωπίζεται με τα γνωστά «ξεσπάσματα» του Δημάρχου, ούτε με τη «ρητορική» του κ. Διολέττα!

Δύσκολοι καιροί και για Δημάρχους!

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: