Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαρτίου 10, 2011

O Καντάφι και η Ελληνική Δημοκρατία!

Λοιδωρούν τα ελλαδικά Μ.Μ.Ε τον Καντάφι για το διεφθαρμένο οικογενειακό καθεστώς του. Πολλά βέβαια από τα στελέχη αυτών των μέσων, μέχρι πρότινος ( μερικά έως και τώρα!) εξυμνούσαν το Λίβυο δικτάτορα ως έναν μεγάλο ηγέτη, σύντροφο στο κοινό αγώνα στη πορεία προς το Τρίτο Δρόμο γιά το Σοσιαλισμό! Εκανε, λένε, τους (πολλούς) ζάμπλουτους γυιούς του υπουργούς, στρατηγούς, ακόμα και αρχηγούς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου! Τέλος πάντων, σωστά τον επικρίνουν, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τη καμπούρα μας, διότι και η πολιτική τάξη που άρχει του κράτους των Αθηνών επί δεκαετίες, κληροδοτεί την εξουσία της από πατέρα σε γυιό και από γυιό σε εγγονό ή σύζυγο ή ανηψιό ή κόρη!

Ορίζουν τις τύχες μας, με τη ψήφο επιβράβευσης του λαού φυσικά, οι γόνοι των: Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Καραμανλή, Τσαλδάρη, Γεννηματά, Κεφαλογιάννη, Αλευρά, Αρσένη(Κατσέλη), Κουτσόγιωργα, Κατσιφάρα, Βαρβιτσιώτη, Πλεύρη, Παπακωνσταντίνου, Κεδίκογλου  κλπ κλπ. Οσο γιά τους γόνους που δεν έχουν ταλέντο στη πολιτική πάντα υπήρχε και υπάρχει μία αξιοζήλευτη και προσοδοφόρα θέση στο δημόσιο (στη Βουλή κατά προτίμηση!) για να πορεύεται το παιδί!

Συμπληρωματικά στη συμπαθή πολιτική τάξη συμμετέχουν τα παιδιά των κομματικών σωλήνων, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και αθλητές, οι οποίοι προετοιμάζουν τα τέκνα τους γιά τη δημιουργία της δικής τους δυναστείας!

«Τριτοκοσμική φιλελεύθερη ολιγαρχία, κληρονομικού τύπου» όπως θα περιέγραφε το πολίτευμά μας  και ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης! 

Ο Αλιεύς

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: