Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαΐου 13, 2011

Αριστεροί όλης της χώρας, διαιρεθείτε!

Σύντροφοι και συντρόφισσες, πρώην και νυν, μελλοντικοί και μεσοπρόθεσμοι, ψεύτικοι και αυθεντικοί, γνήσιοι και κάλπικοι, ρεφορμιστές και ριζοσπάστες, αποχωρήσαντες και παραμένοντες,

Καθώς η κοινωνική κρίση στη χώρα βαθαίνει, κλιμακώνεται και η προσπάθεια ενός τμήματος της Αριστεράς να βρει το βηματισμό της, να ξορκίσει τα «φαντάσματα» του 1989 και να προτάξει και πάλι το αίτημα της ενότητας. Από αυτό εδώ το ταπεινό βήμα, ωστόσο, θα θέλαμε να καταθέσουμε μια σεμνή πρόταση που είναι κάπως διαφορετική. Ο προβληματισμός μας ξεκινά από το εξής ερώτημα: γιατί συνεχίζουμε να βασανιζόμαστε με αφορμή τον ανέφικτο στόχο της ενότητας, όταν τα θετικά αποτελέσματα του στοχευμένου κατακερματισμού θα είναι σαφώς περισσότερα; Αναλογιστείτε:

1. Οι «αστοί ρεφορμιστές» του ΣΥΝ θα μείνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το 3,2% που παίρνουν, αφού τόσα χρόνια καθηλωμένοι στα ίδια ποσοστά έχουν βρει ένα modus vivendi μεταξύ τους.

2. Το ΚΚΕ θα δαπανά λιγότερα χρήματα και ενέργεια καταδικάζοντας τα «μπουρζουαζίδικα» αιτήματα για ενότητα, αφήνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στην πρωτοπορία του Περισσού να οργανώσει την «μεγάλη προλεταριακή επανάσταση» που θα στείλει στην ίδια εξορία Μητσοτάκη και Γλέζο.

3. Το «Μέτωπο» του Α. Αλαβάνου θα διατηρήσει τις ριζοσπαστικές του αιχμές, χωρίς αυτές να αμβλύνονται από τους αναπόφευκτους συμβιβασμούς που θα αναγκαστεί να κάνει προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτη ομοθυμία.

4. Η «Δημοκρατική Αριστερά» θα μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστα στην αποσαφήνιση των συγκεκριμένων, τεχνικών σημείων που αφορούν τις προγραμματικές θέσεις του Φ. Κουβέλη για μια τεχνοκρατικά προσανατολισμένη ευρωπαϊκή «Κεντροαριστερά», χωρίς αυτή να επιβαρύνεται από την προοπτική ανάμιξης της ίδιας της Αριστεράς στη διαμόρφωση του εγχειρήματος.

5. Οι αριστεριστές, οι σοφότεροι όλων κατά την ταπεινή μας άποψη, θα μπορούν να συνεχίσουν να αισθάνονται υπερήφανοι που διατηρούν, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, την πολύτιμη πολιτικοϊδεολογικοπνευματική τους υπόσταση και ακεραιότητα, που αποτελεί προϋποθέση, εξάλλου, για τη διηνεκή αυτοτέλεια και το ακηδεμόνευτο πάθος που τροφοδοτεί τις εύστοχες πολιτικές τους παρεμβάσεις κατά της οργανωμένης Αριστεράς.

6. Να προστεθεί, τέλος, ότι και οι πολυπληθείς μη-αριστεριστές, «ανένταχτοι» του χώρου θα ωφεληθούν από τον περαιτέρω κατακερματισμό, καθότι θα αποφύγουν την ουσιαστική συμμετοχή σε ένα εγχείρημα που θα απαιτήσει κάτι περισσότερο από την ψήφο τους. Θα μπορούν να επαναλάβουν ότι «τα έλεγαν τόσα χρόνια» και να αποσυρθούν στη γνώριμη θαλπώρη του «φτωχού αλλά τίμιου» οίκου τους.

Τα περιθώρια για διάσπαση σε καμία περίπτωση δεν έχουν εξαντληθεί, λοιπόν. Με αυτό το σκεπτικό, επειδή τελικά όλοι, και κυρίως η ελληνική κοινωνία, θα ωφεληθούν από την συνεχιζόμενη και στοχευμένη πολυδιάσπαση του χώρου, σας καλούμε όλους να συμβάλετε από το μετερίζι σας σε έναν αγώνα υπέρ του περαιτέρω κατακερματισμού της Αριστεράς. Οι καιροί αυτό επιτάσσουν, εξάλλου.

Αριστεροί όλης της χώρας, διαιρεθείτε!

Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Κινήματος για τον Κατακερματισμό της Αριστεράς, πρώην Κινήματος κατά της Ενότητας της Αριστεράς (αποσχισθείσας πρωτοβουλίας πρώην μελών της Συμμαχίας Αυθεντικών Αριστερών) και μελλοντικού Κινήματος για την Διαφύλαξη της Προσωπικής Πνευματικής Ακεραιότητας Χωρίς το Περιττό Άγχος της Πολιτικής Συνεργασίας*.

* Ύστερα από πολύωρη συζήτηση που ακολουθήθηκε από σχετική ψηφοφορία (2-1), αποφασίστηκε να αναφερθεί παρενθετικά ότι διατυπώθηκε η άποψη να αφαιρεθεί το κόμμα μετά τη λέξη «αριστεριστές» στο πέμπτο σημείο, η οποία όμως τελικά μειοψήφησε και απορρίφθηκε ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις.

Από το «kokkinopanni.wordpress.com

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: