Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Οκτώβριος 1, 2011

Ο Μακεδονομάχος!

Φίλος και αναγνώστης, παλιός οπαδός της ΠΟΛ.ΑΝ και θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά, με κατηγορεί για εμπάθεια στο πρόσωπο του αρχηγού της νέας ΝΔ!

Δεν έχω καμμία εμπάθεια, αγαπητέ φίλε, αντίθετα τον συμπαθώ κιόλας! Αυστηρούλης, με τα γυαλάκια του, τη παλιομοδίτικη χωρίστρα του, φέρνει λίγο από Γούντυ Αλλεν, Αβερελ Ντάλτον, Χρήστο Σαρτζετάκη, Νίκο Ξανθόπουλο…!

Με το τσουνάμι όμως που σαρώνει τη χώρα ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός ηγέτης ή γενικά δημόσιο πρόσωπο, δεν μπορεί να θέσει τον εαυτό του, ούτε για μιά στιγμή, υπεράνω κριτικής ή σάτιρας, είτε του έχει ψιθυρίσει την «Σωτήρια Αλήθεια» στο αυτί ο Θεός, είτε ο Λαός είτε δε ξέρω ποιός άλλος!

Αλλά κι αυτός ο (ορθόδοξος οπωσδήποτε!) χριστιανός δεν κάθεται στ’ αυγά του να περιμένει να πέσει το σάπιο φρούτο του ΠΑΣΟΚ από το δέντρο της εξουσίας, θέλει να κάνει και δηλώσεις, εξαγγελίες και εύπεπτα προγράμματα σωτηρίας!

Υστερα φταίω εγώ όταν αυτός δηλώνει στη ΔΕΘ: «Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε πόλεμο επιβίωσης. Και όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Ολοι προσεύχονται«! Τι θέλει να πει δηλαδή, ότι αν στα χαρακώματα βρεθούν και κανά δυό-τρείς άθεοι που δε προσεύχονται, θα χάσουμε το πόλεμο της επιβίωσης και θα τη πληρώσουμε όλοι εξ αιτίας δυό-τριών αναθεματισμένων; Τι εγγυήσεις προσφέρει ότι θα νικήσουμε άμα κάνουμε όλοι το σταυρό μας;

Ακούστε κι αυτό: «Να ξέρετε η Μακεδονία αυτή, η Μακεδονία η δικιά μας, η Μακεδονία η ελληνική και ΜΟΝΗ είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ τόπος. Και η ΕΥΛΟΓΙΑ αυτή δε θα πάει χαμένη«!

Τι θέλει να μας αποδείξει τώρα, τη προτίμηση του Υψίστου προς την Ελλάδα, και ειδικά τη Μακεδονία, και ειδικά στον ίδιο, σε σχέση με άλλους; Στα Θρησκευτικά μάθαμε ότι ο Κύριος δεν κάνει διακρίσεις και αγαπάει εξίσου τα Παιδιά του, ακόμη και τα αμαρτωλα! Θέλει να υπονοήσει ότι ο ίδιος, ο ευλογημένος, προορίζεται εκ Θεού να εκπληρώσει το ιερό πεπρωμένο του, ως άλλος Μωυσής οδηγώντας και αυτόν τον Περιούσιο Λαό (διότι «αποδεδειγμένα» υπάρχει κι άλλος, μη το ξεχνάμε!), από την Ερημο στη Γη της Επαγγελίας;

Προκύπτουν όμως και άλλα ερωτήματα! Πρώτον, αυτό το γεγονός της ευλογίας είναι σίγουρο; Του το είπε, στο ελληνικό Ορος Σινά, ο ίδιος ο Θεός ή κάποιος αντιπρόσωπός του στη Γη όπως ο Πάπας ή ο Αρχιεπίσκοπος; Τι στοιχεία έχει να προσκομίσει επ’ αυτού; O Μωυσής είχε τις Πλάκες με τις Δέκα Εντολές. Αυτός τι έχει; Δεύτερον, έστω ότι ο Αντ. Σαμαράς με κάποιο τρόπο το έμαθε τούτο. Εμαθε και ότι στα σίγουρα δεν ευλογήθηκε κάποιο άλλο μέρος των Βαλκανίων ή της Ευρώπης ή και κανένας Οίκος Αξιολόγησης όπου και εκεί ζουν Παιδιά του Θεού; Ετσι για να ξέρουμε δηλαδή!

Μεγάλο μπέρδεμα! Στο τέλος βλέπω να τα καταφέρνει να τον αφορίσει και η Ανατολική και η Δυτική Εκκλησία!

Κρατάω ωστόσο και μιά πισινή μήπως και είναι όπως τα λέει ο Αντώνης, διότι ως γνωστόν: ουδείς ΠΡΟΦΗΤΗΣ στο τόπο του!!! 

Εν τούτω νίκα, αδέλφια!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: