Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Οκτώβριος 20, 2011

Εκτός ελέγχου…

φωτογραφία Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχει,τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, εκδήλωση, διαδήλωση ή διαμαρτυρία, στο κέντρο της Αθήνας, που να μην αμαυρωθεί από τις βιαιότητες των ΜΑΤ και τις αγριότητες των «κουκουλοφόρων», οι οποίοι είναι απορίας άξιον πως δεν συλλαμβάνονται ή όταν κάποιοι απ’ αυτούς συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι την επόμενη μέρα! Τα αποτελέσματα γνωστά. Δημόσια αγαθά πυρπολημένα, μνημεία βεβηλωμένα, καταστήματα κατεστραμένα, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε απόγνωση, τυφλό μίσος, τραυματίες, ασθενοφόρα, δακρυγόνα, χάος. Πάνω απ’ όλους και όλα όμως οι ξεχασμένοι δολοφονημένοι εργαζόμενοι της MARFIN, θύματα των «ταγμάτων εφόδου» της πιό ακραίας φασιστικής βίας που φοράει το ένδυμα της «επανάστασης» και δε διστάζει να πεί «τι να κάνουμε, ο αγώνας έχει και θύματα»!

Κανένας, κυβέρνηση και κόμματα, δεν φαίνεται διατεθιμένος να κάνει κάτι για να σταματήση το κακό. Ολοι κάπου, κάπως, και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βολεύονται μ’ αυτό το αίσχος το οποίο σηματοδοτεί και το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Ειναι θέμα χρόνου πλέον να θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς, από τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά σε κάθε περίπτωση συμπολίτες μας. Πόσοι πρέπει να «θυσιασθούν» ακόμη στο Μολώχ της οικονομικής κρίσης; Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι. Το «βεβαρυμένο» παρελθόν της φυλής μας στις εμφύλιες συρράξεις ή διαμάχες και η ζοφερή σημερινή πραγματικότητα, δυστυχώς, εγγυώνται τα χειρότερα. 

Κι έχουμε κι από πάνω τον εκτός ορίων λαικιστή Αντ. Σαμαρά να λέει στη Βουλή ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, σε ότι αφορά τα επισόδεια! Γιατί δεν προτείνει να αναλάβουν την υπόθεση οι υπουργοί της ΝΔ, Παυλόπουλος & Σια, που αποδεδειγμένα «αρίστευσαν» στην αντιμετώπιση των θηριωδιών του όχλου, το Δεκέμβρη του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου; 

Εχουμε μπλέξει άσχημα φίλοι μου!

Ο Αλιευς

Advertisements

Responses

 1. Αγαπητέ Παρατηρητή ευχαριστώ πολύ γιά το αξιόλογο σχόλιο. Σχετικά με την παρατήρηση ότι ξέχασα τον ΓΑΠ και τις ευθύνες της κυβέρνησης, σε παραπέμπω σε πρόσφατα και παλαιότερα σχόλια, για να περιορισθώ μόνο στα υπογεγραμμένα:Eχετε γειά βρυσούλες, Νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός, Ο ηγέτης της ισχυρής Ελλάδας, Ave Caesar morituri te salutant, Απορίες, Το ΣΔΟΕ και η Σταύρωση, Τα Θρησκευτικά, Ο Καντάφι και η Ελληνική Δημοκτατία, Το Χρέος, Ο απόλυτος εξευτελισμός, Η Πρωθυπουργική ανεπάρκεια κλπ! Μάλλον περί …υπερδοσολογίας πρόκειται, την οποία βέβαια δικαιούται απόλυτα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ, ως οι κύριοι υπεύθυνοι της τραγωδίας! Πάντως σε κάθε περίπτωση, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, ισχύει αυτό που έγραψα με αφορμή πρόσφατο σχόλιο που αφορούσε τον άλλο εξαιρετικό κύριο, τον Αντ. Σαμαρά:
  «Με το τσουνάμι όμως που σαρώνει τη χώρα ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός ηγέτης ή γενικά δημόσιο πρόσωπο, δεν μπορεί να θέσει τον εαυτό του, ούτε για μιά στιγμή, υπεράνω κριτικής ή σάτιρας, είτε του έχει ψιθυρίσει την “Σωτήρια Αλήθεια” στο αυτί ο Θεός, είτε ο Λαός είτε δε ξέρω ποιός άλλος»
  Kαι πάλι ευχαριστώ
  Ο Αλιεύς

 2. Το “τι να κάνουμε, ο αγώνας έχει και θύματα” το λεει η συμμορια του ΓΑΠ και ας μην φοράει το ένδυμα της “επανάστασης”
  αλιεα ξεχασες να αναφερεις και το παρακατω «εκτος ελεγχου» που δεν ευθυνονται ολα τα κομματα «καπου» «καπως» :

  -ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ 40% ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ Α’ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011!

  Σε σύγχρονο εμφύλιο πόλεμο έχουν μετατρέψει κυβέρνηση και τρόικα την ελληνική κρίση χρέους, καθώς οι ταξικά μεροληπτικές πολιτικές που ακολουθούν για την δήθεν «επιβίωση» της χώρας προκαλούν κυριολεκτικά θύματα, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι ο καπιταλισμός σκοτώνει.

  Σύμφωνα με δημοσίευμά της «Wall Street Journal», η οποία επικαλείται στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών στο πρώτο 5μηνο του 2011 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είναι αυξημένες κατά 40%.

  Πολύ χειρότερα, οι καταγεγραμμένες αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο, φτάνοντας σήμερα στο επίπεδο των 6 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ και οι απόπειρες αυτοκτονίας ακολουθούν τον ίδιο αυξανόμενο ρυθμό.

  Εν τω μεταξύ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής «Παρέμβαση για την Αυτοκτονία 1018», (24ωρη λειτουργία πανελλαδικά με την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), που λειτουργεί στο πλαίσιο του Φορέα Ανάπτυξης και Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού «Κλίμακα», ψυχίατρος, Κυριάκος Κατσαδώρος, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή για το οκτάμηνο του 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2010, ενώ ένας στους τέσσερις καλούντες αναφέρει ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, επιβεβαιώνοντας ότι ο φαύλος κύκλος δυσκολιών που ισχυροποιείται από την οικονομική κρίση, λειτουργεί ως ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των ατόμων.

  Χαρακτηριστικά, οι κλήσεις στο 1018 για το έτος 2010 ξεπέρασαν τις 2500, ενώ ήδη στο οκτάμηνο του 2011 έχουν ξεπεράσει τις 5.000.

  ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

  Με τη δραματική τροπή που έχει πάρει η εκτόξευση της ανεργίας στην Ελλάδα σε ουράνια ύψη, τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης για τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα που συνδέονται με την εργασία και τις πιθανότητες αυτοκτονίας προκαλούν τρόμο.

  Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική μελέτη, το άτομο χωρίς εργασία είναι 2-3 φορές περισσότερο πιθανό να αυτοκτονήσει απ’ ό,τι ένας εργαζόμενος, ενώ η αύξηση της ανεργίας κατά 3% συνδέεται με 4,5% αύξηση των αυτοκτονιών στον γενικό πληθυσμό.

  Τα νέα σε ηλικία άτομα, που δεν εργάζονται, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο στο να εκδηλώσουν κάποια ψυχική ασθένεια σε σχέση με άτομα που έχουν εργασία, ενώ τα άτομα με μεγάλα χρέη κινδυνεύουν 2-3 φορές περισσότερο να εκδηλώσουν μείζονα κατάθλιψη, ή κάποια άλλη ψυχική ασθένεια, συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό και η αδυναμία αποπληρωμής των χρεών είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυτοκτονικό ιδεασμό.

  Η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνει ο σύγχρονος εργαζόμενος αυξάνει κατά 33% την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ψυχικής διαταραχής.-


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: