Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Οκτώβριος 23, 2011

Ζήσης Οικονόμου.

H Σκιάθος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκιαθιτών Δύο Αλέξανδροι τίμησε τον τρίτο μεγάλο της άνθρωπο των Γραμμάτων  Ζήση  Οικονόμου, με ευκαιρία της συμπλήρωσης  100 χρόνων από τη γέννηση  του.  

Μεγάλος απών στη εκδήλωση ο Δήμος Σκιάθου, όπως απών είναι σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις  πολιτισμού.

Προφανώς ο Δήμος τον «τίμησε» δια της απουσίας του γιατί ό Ζήσης Οικονόμου είχε την καλή διάθεση να αφήσει στον  Δήμο δύο κληροδοτήματα, ένα  κτήμα με σπίτι στην περιοχή  Μύλος, και ένα σπίτι στο νέο λιμάνι που όφειλε ο Δήμος να κάνει μουσείο Ζήση Οικονόμου.

Αν και ο Ζήσης Οικονόμου  μέσα από το έργο του,  ήξερε να βλέπει μακριά,   δεν θα  φανταζόταν   ότι ο δικός του  Δήμος δεν θα  λειτουργούσε  σαν θεσμικό  όργανο  μα με ελλειμματικούς Δημάρχους, που νομίζουν ότι κάνοντας ένα μνημόσυνο  για τους δωρητές αυτού του τόπου έχουν εκπληρώσει  τον σκοπό τους 

Με το να φοράτε το γνωστό  σας περίλυπο ύφος και να λέτε μεγάλα  ευχαριστώ, δεν πείθετε πια κανέναν. Ένα ταπεινό ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήταν να  συμβάλετε να γίνει γνωστό το έργο τους,  να σεβαστείτε και να αξιοποιήσετε τα κληροδοτήματα  τους .

Σείριος.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: