Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Νοέμβριος 12, 2011

Νάταν η ζήλεια ψώρα!

Δείτε ένα μικρό δείγμα του αξιοκρατικού τρόπου με τον οποίο μας προ’ι’δεάζει ότι θα κυβερνήσει η νεα Νέα Δημοκρατία του Αντ. Σαμαρά όταν κερδίσει τις επόμενες εκλογες! Διαβάζουμε στα «ΝΕΑ on line«:

«Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ωστόσο, ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των στελεχών της ΝΔ που θα ενταχθούν στη νέα κυβέρνηση, τον οποίο είχε παραδώσει χθες το απόγευμα στον κ. Παπαδήμο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος. Αλλά με παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου, όπως έλεγαν, η λίστα αυτή αναθεωρήθηκε για να προστεθεί το δικό του όνομα, υπό τη δέσμευση ότι θα παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα στην Α’ Αθήνας, και να διαγραφούν τα ονόματα του άτυπου συμβούλου του κ. Σαμαρά, Θόδωρου Βάρδα, και του πρώην υφυπουργού και πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Παναγιώτη Χηνοφώτη»

M’ άλλα λόγια, ο γαλάζιος κύριος «ΤΙΠΟΤΑ«, ο αδίστακτος καριερίστας Δημ. Αβραμόπουλος «ζήλεψε» διότι ο έτερος των αντιπροέδρων της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, θα συμμετείχε στη κυβέρνηση Παπαδήμου! Απαίτησε να γίνει κι αυτός υπουργός παραιτούμενος από τη θέση του βουλευτή! Και το πιο ωραίο! Οταν έμαθε ότι υπήρχε περίπτωση να δοθεί στον Στ. Δήμα η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αξίωσε ή να μην υπάρξει τέτοια θέση ή αλλιώς να υπάρξει και δεύτερη θέση αντιπροέδρου και να την πάρει αυτός!!!

Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία για την ειλικρινή διάθεση του κ. Παπαδήμου να προσφέρει στη πατρίδα του, καθώς και την ανιδιοτελή στάση την οποία αποπνέει η παρουσία του. Εχει όμως αντιληφθεί ο άνθρωπος με ποιούς έχει μπλέξει; Από τα σαλόνια της Ευρώπης, να αναγκάζεται τώρα να συνεργασθεί με το Πάγκαλο, τον Αβραμόπουλο και τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Που πας ρε Παπαμήτροοοο!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

 1. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.
  Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

  Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ.

  Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.

  Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες.

  Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

  Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.

  Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».

  Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».

  Λίστα εκλεκτών

  Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.

  Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.

  Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.

  Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

  Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι’ αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.

  Αρθρο της Αριστεας Μπουγατσου απο την «Ελευθεροτυπια»


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: