Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Δεκέμβριος 8, 2011

Μαζι τα φάγαμε;

Από το in.gr

Μια ανοιχτή συζήτηση στην οποία θα αναζητηθεί το κατά πόσο ευθυνόμαστε όλοι για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα μας θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η συζήτηση θα γίνει πάνω στην πρόταση: «Μαζί τα Φάγαμε: Σε μία Δημοκρατία, η ευθύνη είναι πάντα συλλογική» και θα τοποθετηθούν σημαντικοί ομιλητές.

Υπέρ της πρότασης αυτής θα τεθούν ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο LSE, Διευθυντής του Hellenic Observatory του European Institute, Κέβιν Φέδερστόουν και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης.

Στον αντίποδα θα βρεθούν ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης και ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, Αυγουστίνος Ζενάκος, οι οποίοι τάσσονται κατά του «Μαζί τα φάγαμε».

Το debate αυτό (το πέμπτο της Intelligent Squared Greece) θέτει τα ερωτήματα που είναι απαραίτητα για να καταλάβουμε που και πόσο ευθυνόμαστε για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο από εδώ και πέρα.

Είναι το κράτος αδιαχώριστο από το λαό σε μια δημοκρατία ή υπάρχει σαφής διαχωρισμός; Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας από κοινού ή η ευθύνη είναι σε αυτούς που έχουν την εξουσία και τους οποίους ο λαός επιλέγει να υπερασπίσει τα συμφέροντά του; Μπορεί να λειτουργήσει μια δημοκρατία βασισμένη σε ατομικές ευθύνες, ή οι ευθύνη είναι πάντα συλλογική;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: