Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 18, 2012

«Χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης» Μάρκο Γκάλντι

 

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μας έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Πριν από λίγο, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας«, είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

Από το NEWS 247

Κατ΄αρχάς μας κάνει εντύπωση το χαμηλό ύψος του μισθού των Ιταλών δημάρχων σε σχέση με τους καλοπληρωμένους δικούς μας! Κατά τα άλλα τους ευχαριστούμε για τη συγκινητική συμβολική προσφορά αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, επίσης δε και τους λαούς της Ευρώπης και της Αμερικής που αυθόρμητα διαδηλώνουν τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους στη δοκιμαζόμενη χώρα μας.

Λέτε τώρα κάποιοι Ελληνες δήμαρχοι και πολιτικοί γενικότερα, (τουλάχιστον όσοι απ΄αυτούς έχουν και άλλα εισοδήματα εκτός απ’ το μισθό τους), να προβούν σε ανάλογες πράξεις υπέρ της ίδιας τους της πατρίδας; Χλωμό το βλέπω! Οι δικοί μας έχουν εκπαιδευτεί με άλλη κουλτούρα και αντιλαμβάνονται διαφορετικά το νόημα της «προσφοράς» τους προς τον ελληνικό λαό! Δε ξέρεις όμως καμμιά φορά τι γίνεται, μπορεί ο Δήμαρχος Σκιάθου να δώσει αυτός πρώτος το καλό παράδειγμα!!!

Ο Αλιεύς  

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: