Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 20, 2012

Δύο χρόνια «Μπουρού»!

Πριν δύο χρόνια άρχισε το ταξίδι της «Μπουρούς», όταν στις 22 Φεβρουαρίου 2010 βγήκε για πρώτη φορά στον «αέρα» της διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Εκτοτε, θέλουμε να πιστεύουμε, καθιερώθηκε ως το σοβαρό, υπεύθυνο, μα και σατυρικό, σκιαθίτικο blog   ελεύθερου πολιτικού προβληματισμού, σχολιασμού της επικαιρότητας και προβολής του πολιτισμού. Οι φίλοι αναγνώστες μας αντάμειψαν με την διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα τους. Κλείσαμε για τα καλά τα αυτιά μας στις σειρήνες της, δια του υβρεολογίου, αύξησης της επισκεψιμότητας, μη έχοντας κανένα όφελος από τρελά νούμερα, διότι ούτε επαγγελματίες είμαστε, ούτε διαφημίσεις καταχωρούμε! Θα λέγαμε πως ότι κάνουμε, γίνεται από μεράκι! Ακούγεται τετριμμένο, μα είναι η αλήθεια!  Για τους αναγνώστες που πιθανόν θα τους άρεσε το βρισίδι, το ξεκατίνιασμα ή το life style, υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, πολλές επιλογές στον ωκεανό του διαδικτύου!

Κάποιοι ίσως μας ψέξουν διότι τα περισσότερα άρθρα και σχόλια – εκτός των αναδημοσιεύσεων –  δεν υπογράφονται από τα πραγματικά μας ονόματα αλλά από ψευδώνυμα! Ισως ισχυρισθούν ότι το κάνουμε από δειλία, μη αναλαμβάνοντας την προσωπική και κοινωνική ευθύνη των γραφομένων μας! Σας βεβαιώνουμε ότι αυτό δεν είναι η αλήθεια! Θα είχαμε λόγο να κρυβόμαστε αν καταφεύγαμε στις γνωστές ύβρεις και αν προσβάλαμε προσωπικά την τιμή, την αξιοπρέπεια ή την οικογένεια συμπολιτών και άλλων συνανθρώπων μας. Οπως όμως γνωριζετε πολύ καλά προκρίνουμε την ήπια δημόσια συζήτηση για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν, την ευπρεπή σάτυρα και τον πολιτισμό. Οι συντάκτες της «Μπουρούς», μέλη κι εμείς της σκιαθίτικης κοινωνίας, εκφράζουμε  χωρίς φόβο και πάθος, ελεύθερα και επώνυμα, τις ίδιες ακριβώς απόψεις στις συζητήσεις με τους φίλους, τις παρέες, αλλά και δημοσίως, σε συλλόγους, φορείς ή όπου αλλού συμμετέχουμε! Επομένως οι απόψεις που δημοσιεύονται στο blog, έχουν ήδη διατυπωθεί προηγουμένως και δημόσια και ιδιωτικά! Είναι φανερό λοιπόν ότι η χρήση ψευδώνυμου δεν γίνεται από…δειλία αλλά για άλλους λόγους, που δεν είναι του παρόντος. Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία, κάποια άλλη φορά, να συζητήσουμε και αυτό το θέμα.

Η «Μπουρού» παρά το μεγάλο εύρος της θεματολογίας της παραμένει κατά βάση ένα σκιαθίτικο blog. Ασχολούμαστε και με θέματα ευρύτερα, ακριβώς γιατί πιστεύουμε πως οι Σκιαθίτες δεν ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για τα απολύτως τοπικά. Η «Μπουρού» δεν έχει καμμία διάθεση να δώσει «γραμμή» κομματική, ιδεολογική, θρησκευτική ή άλλη στους αναγνώστες της! Εμείς οι συντάκτες, με διαφορετικές απόψεις πολλές φορές μεταξύ μας, δεν επιθυμούμε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα να έχει μία ενιαία περιχαρακωμένη φωνή προς τη κοινή γνώμη. Το αντίθετο! Βασική αρχή και συνειδητή μας επιλογή είναι η παράθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων, φιλοδοξώντας τούτες να αποτελέσουν το ερέθισμα ενός κοινωνικού προβληματισμού και την αφετηρία ενός ελεύθερου και προπάντων χρήσιμου διαλόγου.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Εκ μέρους των συντακτών

Ο Αλιεύς  

Advertisements

Responses

 1. Πάντα δημιουργικά
  πάντα εύστοχα
  πάντα κριτικά
  πάντα με ανοιχτό μυαλό

  ε δεν μπορεί, κάτι θ’αλλάξει σ’αυτή την κοινωνία.

  χρόνια πολλά από ένα μόνιμο «παρατηρητή» σας


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: