Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 24, 2012

Oι ντρίπλες του Καρατζαφέρη

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ποτέ δεν έκρυψε το πάθος του να τοποθετήσει το κάδρο του ψηλά στη κεντρική πολιτική σκηνή και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Εγκατέλειψε γρήγορα την περιθωριακή ακροδεξιά ρητορική του, φορώντας τον θεσμικό κοινοβουλευτικό μανδύα με σκοπό να καταξιωθεί και στο κόσμο της αστικής δημοκρατικής δεξιάς.

Αρχισε τις ντρίπλες ελισσόμενος με καπατσοσύνη, επικοινωνιακός, με το ματάκι παιχνιδιάρικο, λαικιστής και πάντα σε ετοιμότητα να αλλάξει κατεύθυνση μεσα στο γήπεδο! Απο κει που αποθέωνε από το κανάλι του τους «ηρωικούς επαναστάτες αξιωματικούς της 21ης Απριλίου», το γύρισε μιλώντας για «χούντα» και ότι αυτός δε συνεργάσθηκε μ’ αυτή, όπως ίσως έκαναν κάποιοι άλλοι! Ο κατάλογος των «ελιγμών» είναι πολύ μεγάλος και γνωστός σε όλους. Με το καιρό απέχτησε αυτοπεποίθηση εκμεταλλευόμενος τη κουλαμάρα των αντιπάλων του! Οι ντρίπλες του θεαματικές, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, φαντασιώθηκε τον εαυτό του κάτι σαν τον Μέσσι ή τον Παπάγο ή ακόμα και τον Ντε Γκωλ!

Τη κρίσιμη στιγμή χάλασε το κόσμο  για την εθνική ενότητα, τη σωτηρία της πατρίδας, τη συναίνεση και τελικώς τη κυβέρνηση Παπαδήμου. Μόλις ορκίσθηκε η νέα κυβέρνηση, με τη συμμετοχή των δικών του τότε Βορίδη και Γεωργιάδη, διαλαλούσε στα κανάλια ότι δικαιώθηκε επιτέλους και πως αυτός το ζητούσε εδώ και ένα χρόνο! Η κυβέρνηση Παπαδήμου συγκροτήθηκε πάνω σε απολύτως συγκεκριμένη βάση, να φέρει εις πέρας δηλαδή το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ηταν γνωστά εκ των προτέρων τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και ο Καρατζαφέρης τα εγνώριζε άριστα! Ασχέτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το νέο μνημόνιο – ψευτοδίλημμα κατά βάση -, το βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  και γνώριζε και ενέκρινε και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση και μάλιστα φώναζε πως πρέπει να παραταθεί ο βίος της όσο πάει! Εκτός αν ισχυρισθεί ότι δεν ήξερε, δε διάβασε κλπ – πράγμα για το οποίο τον έχουμε ικανό! – όμως θα έπρεπε οπωσδήποτε να ξέρει ότι την υπογραφή μας, τουλάχιστον, οφείλουμε να ξέρουμε που τη βάζουμε!

Δεν πρόκειται περί αυτού όμως, μια χαρά τα γνώριζε όλα ο Καρατζαφέρης. Τι συνέβει παρόλα αυτά και έκανε αυτή την θεαματική τούμπα στο αέρα; Απλούστατο! Ζαλίστηκε  από τα πολλά στριφογυρίσματα, βρεγμένο και το χορτάρι, είδε τη πλάτη του αντιμνημονιακού  ακροδεξιού εξτρέμ που έμπαινε στη μεγάλη περιοχή έτοιμο για γκολ! Επαψε ο καναλάρχης Πρόεδρος να αποτελεί το πόλο συσπείρωσης της original  «εθνικο-πατριωτικής» ακροδεξιάς και είδε τα ποσοστά του να μειώνονται δραματικά. Απο κει που ήθελε να διεμβολίσει τη ΝΔ, βρέθηκε να διεμβολίζεται ο ίδιος από τη «Χρυσή Αυγή»! Τι να κάνει, ρόμπα-ξερόμπα, στροφή επι τόπου, φόρεσε ξανά τη φανέλα του αντιμνημονιακού-αντισυστημικού ακροδεξιού, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία!

Δε τελειώνουν όμως εδώ τα βάσανα του ντριπλαδόρου! Οι καλύτεροι συμπαίκτες του, Βορίδης και Γεωργιάδης, συνεπαρμένοι από τη γλυκιά νομή της εξουσίας, γοητευμένοι από το αστικό πολιτικό παχνίδι αλλά και έτοιμοι από καιρό, την έκαναν για τον, μνημονιακό πλέον, Αντώνη Σαμαρά! Αλλος διεμβολισμός, χειρότερος αυτή τη φορά! Οι νέες δικαιολογίες του απαράμιλλες! Δεν μπορώ, λέει, να εγκαταλείψω τον… αντιμνημονιακό αγώνα μόνο στην Αριστερά! Τι να πράξει ο άνθρωπος, αφού πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, κάνει πάλι την (κομματική) ανάγκη (κοινωνική) φιλοτιμία!

Θα μας πείτε, τι μας ζαλίζετε με το Καρατζαφέρη, δεν τον ξέρουμε; Απλώς θέλουμε να ισχυροποιήσουμε την άποψη πως τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν απωλέσει προ πολλού την όποια ιδεολογία τους, αδυνατώντας να εκφράσουν τις υπαρκτές πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές των μελών της κοινωνίας. Εχουν μετατραπεί σε μεγάλους ή μικρούς συνασπισμούς μεγάλων ή μικρών συμφερόντων, με παραπλανητικούς τίτλους. Κατ’ όνομα σοσιαλιστικό το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, κατ’ όνομα φιλελεύθερη η ανίκανη λαικιστική ΝΔ, δήθεν και Αριστερά η περιχαρακωμένη άκρως συντηρητική «Αριστερά». Ούτε όμως και μιά ακροδεξιά της προκοπής δεν «αξιώθηκε» να έχει αυτός ο τόπος!

Αυτά είναι τα χάλια μας, τα πάντα ¨μαιμούδες» σ’ αυτή τη χώρα!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: