Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Φεβρουαρίου 28, 2012

Δήμος Σκιάθου: Μιά προαναγγελθείσα (και πολιτική) χρεωκοπία

Πάνω από τα 2/3 του ετήσιου παραγόμενου δημοσίου ελείμματος προέρχεται από την ασυδoσία των διοικήσεων των Νοσοκομείων, το σαδιστικό αλαλούμ των Ασφαλιστικών Οργανισμών και την φαυλότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α). Αυτό λένε τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά την Τ.Α. , δήμαρχοι και κεντρική εξουσία ερίζουν για το ποιός φταίει λιγότερο ή περισσότερο, πράγμα που αφήνει παγερά αδιάφορο τον φορολογούμενο πολίτη, ο οποίος καλείται να ρίξει τον οβολό που του απέμεινε σε αδηφάγες μαύρες τρύπες και ταυτόχρονα να μην λαμβάνει τις υπηρεσίες που δικαιούται. Το αντίθετο μάλιστα, πρέπει να υπομένει κι από πάνω την γραφειοκρατική τυραννία των υδροκέφαλων τεράτων που λέγονται Δήμοι! Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν ισχυρές ακόμα συντηρητικές δυνάμεις -τοπικές, κομματικές, συνδικαλιστικές- που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στο ασάλευτο βούρκο! Σου λένε, μην αλλάξετε, μην πειράξετε τίποτα, θα γίνει χαμός, ντύνοτας την απαίτησή τους με αντιμνημονιακό μανδύα! Δήθεν ότι ο εκσυγχρονισμός της Τ.Α. προς τη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δημοτών, είναι διαταγή της Μέρκελ, άρα η αντίδραση αυτή αποχτάει ένα προοδευτικό(!), αντιστασιακό χαρακτήρα! Η ουσία είναι ότι αυτές οι δυνάμεις ανθίστανται σθεναρά γιατί αλλιώς θα ξεβολευτούν νοοτροπίες, πρόσωπα, καταστάσεις  και θα κλείσουν οι κρουνοί  του μαύρου χρήματος, των μιζών, των δώρων και της διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων. Αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 30-40 χρόνια, βρίσκουμε ακόμα και τώρα τρόπους να μη τα διορθώνουμε γιατί τάχα τo επιβάλλει η Τρόικα!

Ο Δήμαρχος κος Πλωμαρίτης ισχυρίζεται με πάθος ότι αυτός δεν ευθύνεται για τίποτα! Παρακολουθώντας κανείς από το ραδιόφωνο τις συνεδριάσεις του ΔΣ και τις «αγορεύσεις» του Δημάρχου, συμπεραίνει ότι για τα πάντα φταίνε οι άλλοι και καθόλου αυτός και το επιτελείο του, που δήθεν προσπαθούν κλπ κλπ!  Πρώτος φταίει ο πρώην Δήμαρχος κος Πρεβεζάνος! Ωραία  πράγματι φταίει για πολλά, εσύ Δήμαρχε όμως τι έκανες 8 χρόνια τώρα; Γιατί δεν τα διόρθωσες; Πόσα χρόνια εξουσίας χρειάζεσαι ακόμα (δύο 5ετίες επανεκλογής ίσως;!!!) για να αποκαταστήσεις τα σφάλματα του κου Πρεβεζάνου; Φταίει ακόμη ο Φώτης ο Κοφινάς, με τις «υψηλές» διασυνδέσεις του, που φρενάρουν το «έργο» του, φταίει η κα Κανταράκια, η κα Φιλαρέτου, ο κος Τρακόσας, ο κος Μπούρτζικας, οι υπάλληλοι που δεν εργάζονται με ζήλο, οι δημότες που ζητάνε ρουσφέτια και δεν ξέρω ποιός άλλος ακόμα!

Τούτος δεν ευθύνεται καθόλου, λέει, για την παρατεινόμενη καθυστέρηση αποκατάστασης του νερού του δικτύου, για τις «προσωπικές» στρατηγικές των στενών συνεργατών του, για τις «εξυπηρετήσεις» ημετέρων, για τους φρεσκοκατασκευασμένους δρόμους που έχουν γεμίσει λακκούβες, για το έλλειμμα που έχει φτάσει στο Θεό, για τις πρόχειρες αποφάσεις του ποδαριού που επιστρέφονται ως απαράδεκτες, για το επίπεδο του ΔΣ που παραπέμπει σε ξεκατίνιασμα αντίζηλων γειτονισσών, για το λιμάνι που ακόμα γίνεται, για τους εξωθεσμικούς παράγοντες που αξιώνουν λόγο και έργο, για την καθαριότητα και την εμφάνιση της πόλης, για τον γραφειοκρατικό παιδεμό των δημοτών, για τις συγκοινωνίες, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, για την αδυναμία προμήθειας κι ενός σακιού τσιμέντου! Για όλα αυτά τα σημερινά καθημερινά χάλια, πάλι φταίνε πρώην δήμαρχοι, τέως και νυν αντιπολιτευόμενοι, κάποιοι…κακοί συμπολίτες ή μήπως το κακό το ριζικό μας;

Ωστόσο αν το δει κανείς και από μία άλλη οπτική γωνία, μπορεί πράγματι να μην ευθύνεται ο κος Πλωματίτης! Θα σου πει, μόνος μου βγήκα δήμαρχος; Εκλογές έγιναν και η πλειοψηφία δημοκρατικά αποφάσισε ότι αυτός είναι ο πιό άξιος (λέμε τώρα!) για το τιμόνι του Δήμου! Αρα αν κάποιος φταίει τούτος είναι ο λαός που τον εξέλεξε! Αν ο λαός παρασύρθηκε από προεκλογικές υποσχέσεις και τώρα υφίσταται τις συνέπειες της λανθασμένης επιλογής του, ας πρόσεχε να μη παρασυρθεί! Τι να πούμε, είναι μια άποψη κι αυτή! Πάντως ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης!

Η ουσία όμως, όπως κι αν το δει κανείς, παραμένει η ίδια. Η Σκιάθος βρέθηκε κι αυτή, στα  πιο δύσκολα ίσως χρόνια της ιστορίας της, να μη διαθέτει μία αξιόπιστη και στιβαρή διοίκηση, ικανή να φέρει εις πέρας δύσκολες καταστάσεις, αποφασισμένη να δώσει λύσεις κλείνοντας τ’ αυτιά στις σειρήνες της επανεκλογής.

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

  1. Οποίος εξευτελισμός! Ο Ιούδας να κυβερνάει το νησί!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: