Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαρτίου 11, 2012

Hellenic Seaways, σε ευχαριστούμε…

 

Σε ευχαριστούμε Hellenic Seaways  που έχεις αφήσει τα νησιά μας τώρα μία εβδομάδα, χωρίς πλοίο. Ε, δεν είναι και απαραίτητο. Αφού μας στηρίζεις με το Flyingcat, μην είμαστε και αχάριστοι. Μπορούσες να το αποσύρεις και αυτό. Άλλωστε ποιος θα ενδιαφέρονταν; Οι καλοί μας δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης, οι καλοί μας βουλευτές, (άλλωστε τώρα αυτοί έχουν να τρέξουν για τις εκλογές);

Σε ευχαριστούμε που εν έτει 2012 μας κάνεις να γυρίζουμε στα παλιά. Τι εποχή και εκείνη! Όλο υπερβολές. Όποτε κατέβαινες στο λιμάνι, έβρισκες και ένα πλοίο να φύγεις. Μακεδόνα το λέγανε, Σκύρος, Σκιάθος, Αιγαίο, ,Παπαδιαμάντη,  Flying Dolphins το λέγανε,   τι σημασία έχει;  Υπερβολές!

Σε ευχαριστούμε που μείωσες τους προορισμούς. Θέλαμε να ταξιδέψουμε και προβληματιζόμασταν. Μέσω Βόλου ή μέσω Αγίου Κωνσταντίνου να πάμε; Ενώ τώρα τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα. Μετά δεν είναι και άσχημα να ταξιδεύεις όλη την ημέρα, να βλέπεις ένα σωρό τόπους. Γνωριμίες στο πλοίο, γνωριμίες στον σταθμό, γνωριμίες στο λεωφορείο, άλλο τίποτα.

Σε ευχαριστούμε για το υψηλό εισιτήριο. Προφανώς ποτέ δεν είχαμε εκτιμήσει  ότι τα νησιά μας είναι πραγματικά ένας ακριβός προορισμός.

Σε ευχαριστούμε που δεν μας ενημερώνεις,  πότε θα γίνει το επόμενο δρομολόγιο. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε. Αρκεί να ελπίζουμε. Άλλωστε  το να ελπίζει κάποιος είναι καλό, καθώς η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. (μετά από εμάς δηλαδή).

Σε ευχαριστούμε που αποθαρρύνεις να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες συνταξιούχοι, και χαμηλόμισθοι. Μένουν στα νησιά και έτσι στηρίζουν την τοπική οικονομία, Τώρα αν κάποιοι θέλουμε να πάμε σε γιατρούς και νοσοκομεία, ίσως να μας κάνετε και καλό, μιας και λένε ότι τώρα τελευταία και το σύστημα υγείας είναι σε κακό χάλι.

Σε ευχαριστούμε που αυτές τις ημέρες τα ράφια των σουπερ μάρκετ αδειάζουν, μιας και δεν τροφοδοτούνται πια, και έτσι έχουμε μια καλή δικαιολογία να μην ψωνίζουμε πολλά και περιττά τρόφιμα, κάνοντας μια καλή οικονομία.  Έτσι τις δύσκολες μέρες που έρχονται, θα έχουμε περισσότερα χρήματα.

Σε ευχαριστούμε  που αυτές τις ημέρες έχουμε γλυτώσει από τα καυσαέρια που εκπέμπουν οι τσιμινιέρες των πλοίων,  και εμάς  που μας αρέσει να κάνουμε καμιά βολτούλα στο λιμάνι, την απολαμβάνουμε αναπνέοντας καθαρό αέρα.

Τέλος σε ευχαριστούμε που την καλοκαιρινή περίοδο, δεν αφήνεις τα νησιά μας χωρίς συγκοινωνίες και έτσι άνετα μπορούν οι τουρίστες να απολαμβάνουν τις διακοπές τους.   Δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο της  εταιρίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Υστερόγραφο.

Μια ΜΑΝΑ και ένας ΠΑΤΕΡΑΣ, καλή μας Hellenic Seaways, δεν μπορούν να θάψουν το παιδί τους, που τόσο άδικα και τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή, γιατί δεν υπάρχει πλοίο να μεταφέρει τη σορό  του, και τα   Flyingcat  δεν μεταφέρουν νεκρούς!.

Σκιάθος    11/03/12.                                                                     ξάνεμος.

Advertisements

Responses

  1. Πες τα Ξάνεμε, πες τα Χρυσόστομε…


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: