Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαρτίου 30, 2012

Δήμος Σκιάθου: Στο ίδιο έργο θεατές!

Το ίδιο έργο αναμένεται να δούμε και φέτος, σε ότι αφορά τη προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο αλλά και την ποιότητα της ζωής ημών των δημοτών, του ελέω Θεού υπάρχοντος ακόμη Δήμου Σκιάθου! Ο Απρίλης έφθασε και τα έργα του δημάρχου των… «έργων» κου Πλωμαρίτη παραμένουν αόρατα!

Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες για τις οποίες πολύ φρόντισε κατά τη χειμερινή περίοδο αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό! Οτι κακό μαντάτο μαθαίνουμε, το μαθαίνουμε από το ράδιο-αρβύλα! Για το μέγα πρόβλημα του νερού ουδέν νεώτερον! Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, ο φιλόδοξος (και για τη θέση του δημάρχου καθώς λέγεται!) κος Μασούρος έδωσε τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο τη προσωπική του διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί σε πέντε-έξι μήνες! Οσο το…ήπιατε εσείς άλλο τόσο και εμείς!

Η εμφάνιση και η καθαριότητα της πόλης, αρμοδιότητα του κου Διολέττα, δεν χρειάζεται σχόλια. Την ασχήμια και τη κακογουστιά την  βιώνουμε οι πάντες καθημερινά, εκτός φυσικά από τους αρμόδιους που με πείσμα ισχυρίζονται ότι όλα είναι καλά και πανέμορφα! Οι λακκούβες βαθαίνουν, οι πέτρες στα πλακόστρωτα ξεκολλάνε, η λίγδα έχει επικαλύψει την οδό Παπαδιαμάντη, μπάζα πεταμένα εδώ και κει, ο καθένας οδηγεί όπου και όπως νομίζει, ο άλλος βγάζει τα σκουπίδια του ότι ώρα θέλει κλπ κλπ! Εκτός από την διαχρονική ανικανότητα παραγωγής «έργου», υπάρχει και η διαχρονική απροθυμία εφαρμογής των νόμων και των διατάξεων. Γιατί λοιπόν να μην κάνει ο καθένας ότι γουστάρει;

Η «σπηλιά» κάτω από το μουράγιο διευρύνεται και συνεργείο ακόμη δεν είδαμε. Για κάποιο πρόγραμμα αυτοεξυγίανσης των άθλιων οικονομικών του Δήμου, από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, ούτε λόγος! Αλλωστε ποιός να εκπονήσει τέτοιο πρόγραμμα, εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε πέντε λακκούβες, για τέτοια είμαστε τώρα! Οσο για πρόγραμμα καθαρισμού ακτών, δασών και ρεμάτων, πασαλείμματα όπως κάθε χρόνο!

Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και το ταχύπλοο μεταφοράς επειγόντων περιστατικών τα έχουμε ξεχάσει από καιρό! Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» τα παράθυρα σαπίζουν, ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου για το Κάστρο μας μάρανε! Λεφτά για να εξοφληθούν τα χρέη προς ιδιώτες δεν υπάρχουν, για ταξίδια στην Αμερική, προς προσέλκυση επενδυτών(!!!), περισσεύουν!  Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό στον δήμαρχο, τα παρτέρια της οδού Παπαδιαμάντη είναι άψογα!

Ωστόσο εκείνο που μας ενοχλεί περισσότερο, ως ένδειξη νοοτροπίας, είναι η τριτοκοσμική εμφάνιση της πρόσοψης και της αυλής του Δημαρχείου. Σε προ’ι’δεάζει και για τα υπόλοιπα! Καλά, δεν βρίσκεται ένας χριστιανός από τους διοικούντες να βάλει έναν άλλο χριστιανό (ή και μουσουλμάνο!) εργάτη, να ασβεστώσει και να τα συμμαζέψει λίγο; Ενα μεροκάματο χρειάζεται! Είναι εμφάνιση αυτή του σημαντικότερου κτιρίου μιάς  πολιτισμένης και μάλιστα τουριστικής πόλης; Αν πείς αυτή η ξεφτισμένη μπλε μαρέν πόρτα, εδώ μου κάθεται! Τι θα σκεφτεί για τη νοικοκυροσύνη όλων ημών των Σκιαθιτών, και όχι μόνο του δημάρχου, κάποιος επίσημος που θα διαβεί την αυλόπορτα ή κάποιος επισκέπτης που θα αντικρύσει αυτό το χάλι;

Το κτίριο του Δημαρχείου πρέπει να αποπνέει και κάποιο θεσμικό και πολιτιστικό συμβολισμό, αυτόν της Δημοκρατίας, της παράδοσης και της αισθητικής του τόπου, της κοινωνικής ενότητας, της ιστορικής διαδρομής κλπ κλπ. Αντικρύζοντάς το όμως τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος; Αυτό της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας, της κακογουστιάς και της κακοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Για να μη πω και καμμιά άλλη κουβέντα και προσβάλλω αδίκως τους συμπαθείς πλανόδιους εμπόρους καρπουζιών, χαλιών και κρεμμυδιών που δραστηριοποιούνται και στο νησί μας το καλοκαίρι, μετά φορτηγού και ντουντούκας!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

 1. Το νησί έχει ένα δρόμο: από τη Σκιάθο μέχρι τις Κουκουναριές.
  Χειμώνα-Καλοκαίρι θα έπρεπε να λάμπει…
  Ο καθαρισμός του από τα συνεργεία του Δήμου και τους λοιπούς εργολάβους και κυρίως το κόψιμο των χόρτων και το κλάδεμα των δέντρων θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Μαίου, όταν θα έχουν ήδη αφιχθεί τα πρώτα τσάρτερ….Κλασική επαναλαμβανόμενη κίνηση που δεν αλλοιώνεται όσα χρόνια και αν περάσουν!!

  Μεγάλη κίνηση από φορτηγά παρατηρείται νωρίς τα ξημερώματα μεταξύ 0400-0500 καθ’ όλη τη διάρκεια της «χειμερίας νάρκης» του νησιού και των κατοίκων του…
  Είναι η καλύτερη ώρα για να ξεφορτωθούν τα μπάζα όπου βρουν, ακόμα και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το κέντρο!!

  Άπαντες αρχίζουν να προετοιμάζονται δειλά-δειλά για τον ερχομό της τουριστικής περιόδου με μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την κίνηση των επομένων μηνών.
  Δυστυχώς, το «παιδικό φιλέτο» πλέον (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) έχει προ-μοιραστεί μεταξύ των ευνοούμενων επιχειρήσεων με την ευγενή χορηγία των τοπικών τουριστικών πρακτόρων (οι οποίοι πάντοτε «αγωνίζονται» για το καλό της Σκιάθου και όχι για τη τσέπη τους) και το Δήμο Σκιάθου (ο οποίος ανέκαθεν αποτελούσε πρότυπο για τη διαφάνεια και την άμεμπτη λειτουργία του).

  Τον Οκτώβριο θα «κλείσει» ταμείο η Σκιάθος….
  Τόσο κοντά όσο και μακριά αλλά η αναμονή αξίζει…


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: