Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Απρίλιος 18, 2012

Aκης Τσοχατζόπουλος: Τέλος Εποχής

Ο Ακης, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές, δείχνει στη νεαρή και όμορφη σύζυγό του τις διαδρομές του…πεπρωμένου του!

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξέφρασε καλύτερα από τον καθένα  μια ολόκληρη εποχή, την τριακονταετία του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, που σημάδεψε με τον πιό οδυνηρό τρόπο τη χώρα μας. Εμβληματική φυσιογνωμία της φαυλότητας, της διαφθοράς και της κομματικής καμαρίλας, Νο 2 του Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο ο μακαρίτης προσέβλεπε για την διαδοχή του, γνωρίζοντας άριστα τα ειδικά «προσόντα» του Ακη που θα τον καθιστούσαν άξιο συνεχιστή του ανδρε’ι’κού «έργου».

Ξεκίνησε την βουλευτική-υπουργική του «καριέρα» το 1981 ως…ανέστιος, δηλαδή δεν είχε ούτε σπίτι να μείνει! Εκ των βασικών συντελεστών της οικοδόμησης του πελατειακού-κομματικού κράτους και προεξάρχων του μέγιστου εκμαυλισμού της κοινωνίας από καταβολής ελληνικού κράτους, δια των μαζικών διορισμών στο δημόσιο. Ο λόγος του πομπώδης, άνευ ουσίας, έμφορτος κοινοτυπιών, υποδειγματικά ξύλινος. Ευνοημένος και αλαζονικός, αρίστευσε στις ίντριγκες και στις εσωκομματικές ισορροπίες, ο ιδανικός άνθρωπος του παρασκηνίου. Πίστεψε πως θα γινόταν ακόμα και βασιλιάς και όταν του «άρπαξε» το θρόνο ο Κώστας Σημίτης, εξασφάλισε τη χρυσοφόρα θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, με αντάλλαγμα την κομματική του «νομιμοφροσύνη».

Θεωρώντας- βάσιμα- τον εαυτόν υπεράνω των νόμων, περίπου ανέγγιχτο, ξεμυαλίστικε κυριολεκτικά από το εγχώριο τριτοκοσμικό life style και τον πακτωλό του μαύρου πολιτικού χρήματος, που έρρεε άφθονο και απρόσκοπτα. Δεν συμμερίστηκε τη «σωφροσύνη» πολλών άλλων συντρόφων του που έκαναν τις, επίσης χρυσοφόρες, δουλειές τους προσεκτικά και με μέθοδο! Μεθυσμένος από την ευδαιμονική νομή της παντοδυναμίας του έγινε απρόσεκτος, έχασε το μέτρο, απώλεσε το νου και ως άλλος ήρωας αρχαίας τραγωδίας άγγιξε στην Ύβρι.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Ακης, προτού τουλάχιστον διαπραγματευθεί με τη πολιτική τάξη και τους πρώην συντρόφους του ένα, κατά το δυνατόν, αξιοπρεπές τέλος, με αντάλλαγμα  όλα αυτά που δυνητικά θα μπορούσε να αποκαλύψει εις βάρος τους! Ομως η συγκυρία δεν τον βοηθάει! Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο είναι εντελώς πρόθυμο πλέον να θυσιάσει και κάποια απ’ τα παιδιά του προκειμένου να σωθεί το ίδιο. Ο λαός απαιτεί: να πάει κάποιος φυλακή επιτέλους! Η Δικαιοσύνη κόπτεται να αποδείξει ότι ευρίσκεται εκτός του πλαισίου της διαφθορά και πως εργάζεται με ζήλο υπέρ Πατρίδος, παρά τα όσα λέγονται!

Στριμωγμένος για τα καλά ο χλιδάτος πράσινος πρίγκηπας, ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός, ο «ωραίος» Ακης! Οπως όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι και ένας Ακης στη φυλακή δε φέρνει τη κάθαρση! Αν θυμόμαστε καλά τα ονόματα των Βενιζέλου, Πάγκαλου, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Γ.Α. Παπανδρέου, Β. Παπανδρέου, Πετσάλνικου, Χρυσοχοίδη, Παπουτσή, Σκανδαλίδη (ταιριαστό όνομα για υπουργό!), Ρέππα και πολλών άλλων φιγουράριζαν δίπλα σ’ αυτό του Τσοχατζόπουλου στα υπουργικά συμβούλια επί … «ισχυρής» Ελλάδας! Οι περισσότεροι είναι υπουργοί ακόμα και σήμερα(!), αλλά φυσικά τότε ούτε συμμετείχαν, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν κάτι, ενώ βούσε η Ελλάδα, η  Ευρώπη και η μισή Αμερική!

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες!

Ο Αλιεύς

 

 

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: