Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαΐου 29, 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αχ πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!!!

 

Διαβάζαμε στις εφημερίδες της 14ης Μαρτίου 2012, δηλαδή πριν κανα δυό μήνες περίπου:

Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του εκλογικού συστήματος, που θα διέπει τις εκλογικές αναμετρήσεις, κατέθεσαν σήμερα από κοινού, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές. Τέτοιο εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική. Η απλή αναλογική μπορεί να αναδεικνύει Βουλή, που δεν θα βρίσκεται σε διάσταση με τη συγκεκριμένη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, ως
θεμελιακής πολιτικής, νομικής και ηθικής αρχής.

Ποτέ σχεδόν στα 170 χρόνια της ύπαρξης του νεώτερου Ελληνικού Κράτους ο εκλογικός νόμος δεν απέβλεψε στην πιστή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Και αυτό πάντοτε στο όνομα της εξασφάλισης αυτοδύναμης σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης.

Για να είναι όμως πραγματικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι μόνο τυπικά αυτοδύναμη μία κυβέρνηση πρέπει να έχει κερδίσει την πλειοψηφία της ψήφου του λαού. Κυβερνήσεις που στηρίζουν την αυτοδυναμία τους στην εκλογική τεχνική, ούτε αυτοδύναμες είναι ούτε ισχυρές. Υφίσταται, εξ αντικειμένου, η διάσταση ανάμεσα στην επιρροή τους στο λαό και στη δύναμή τους στη Βουλή. Η διάσταση ανάμεσα στην πολιτική τους και την εκφρασμένη θέληση του λαού.

Η σταθερότητα μιας Κυβέρνησης δεν μπορεί να στηρίζεται στην εκλογική τεχνική, όση πλειοψηφία εδρών και αν της δώσει. Και η πολιτική ιστορία της χώρας έχει να παρουσιάσει χαρακτηριστικά παραδείγματα κυβερνήσεων, που αν και είχαν εξασφαλισμένη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρη στο εκλογικό σύστημα, δεν μπόρεσαν ούτε σταθερότητα, ούτε δύναμη να αποκτήσουν.

Γιατί η σταθερότητα μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την πολιτική της και το κατά πόσο ανταποκρίνεται στους πόθους του λαού. Και μόνο τα κόμματα που ακολουθούν πολιτική που δεν υπηρετεί το λαό, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους ‘σταθερότητα’».

Ετσι λέτε εσείς; Προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε, στον Αρειο Πάγο, την σχετική αίτηση καθόδου του στις επόμενες εκλογές ως ενιαίο κόμμα, προσβλέποντας στο μπόνους των 50 εδρών, εφόσον έλθει πρώτο κόμμα! Αυτό του το διασφαλίζει ο καλπονοθευτικός νόμος που ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μετά βδελυγμίας, μέχρι την 6η Μαίου όμως!!! Ουδείς, εκτός ελαχίστων, από το επίσης καταγγελθέν «σύστημα που τον πολεμάει με λύσσα» – δημοσιογράφοι, αναλυτές κλπ –  ασχολείται με το θέμα, απευθύνοντας κάποια ερώτηση, κάτι τέλος πάντων,  του τύπου γιατί άραγε έκανε τέτοια θεαματική, και ιστορική θα λέγαμε, κωλοτούμπα;

Αχ σύντροφοι πως θα αντέξετε τώρα τέτοιο καυμό,  στις 17 Ιουνίου να στερήσετε από τα μικρά κόμματα τις έδρες που δικαιούνται; Θα έχετε ύπνο τα βράδια; Τι κακό είν’ αυτό να θέσετε εαυτόν εκτός των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, αυτοεξαιρούμενοι σύμφωνα με τα δικά σας λόγια: «βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές«!!! Διότι όλα τούτα δεν τα έλεγε κάποιος προβοκάτορας ή κανένας πληρωμένος κονδυλοφόρος! Εσείς μας τα λέγατε μέχρι προ δεκαπενθημέρου και καλά κάνατε! Τώρα όμως; Πάντως, σύντροφοι, να ξέρετε ότι για την αυπνία, τις τύψεις, τη δυσκολία στις εξηγήσεις ή ότι άλλο σύμπτωμα έχετε λόγω της ιλιγγιώδους μεταστροφής σας, μία είναι η γλυκιά θεραπεία: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ή Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ! Αξεπέραστο φάρμακο!

Το πολύ λυπηρό ωστόσο είναι ότι μετά την 6η Μαίου εξαφανίσθηκαν από τον επίσημο ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ (www.syriza.gr) όλες οι -πολλές μέχρι τότε- αναφορές και θέσεις για την απλή αναλογική! Ακόμη και από την σελίδα του κοινοβουλευτικού έργου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως δια μαγείας εξαφανισθεί η κατάθεση της σχετικής πρότασης νόμου! Για να είμαστε δίκαιοι όμως «γλύτωσε» και μια φράση από το προηγούμενο προεκλογικό πρόγραμμα που λέει: «(διεκδικούμε) τη συνταγματική κατοχύρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής σε όλα τα αιρετά σώματα, από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης ως τη Βουλή των Ελλήνων»! Ισως βέβαια δεν είναι και πολύ γνωστό ότι, ιστορικά, η (αυτοαποκαλούμενη και) Αριστερά, – όπως βεβαίως και η απερίγραπτη Δεξιά – έχει διαπρέψει δεκαετίες τώρα, στις «εξαφανίσεις» ενοχλητικών στοιχείων, ντοκουμέντων, ακόμα και συμβόλων ή προσώπων από…φωτογραφίες!

Αχ που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, όπως έλεγε και ο, εκ των σπλάχνων της Αριστεράς, ποιητής Κώστας Βάρναλης! Κάτι ήξερε ο άνθρωπος!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

 1. και λιγος χαβαλες δε κανει κακο ρε παιδια

  [[[ CIPRALEX

  Διαβάστε προσεκτικά αυτό το φυλλάδιο πριν ξεκινήσετε να λαμβάνετε αυτό το φάρμακο

  Κρατήστε το φυλλάδιο αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να το διαβάσετε ξανά

  Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, παρακαλώ ρωτήστε τον ιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.

  Αυτό το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί για εσάς προσωπικά και δεν θα πρέπει να το δώσετε σε άλλους. Μπορεί να τους βλάψει ακόμα και αν τα συμπτώματά τους είναι ίδια με τα δικά σας.

  1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
  1.1 Ονομασία

  CIPRALEX 5 mg, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

  CIPRALEX 10 mg, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

  CIPRALEX 15 mg, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία

  CIPRALEX 20 mg, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία
  1.2 Σύνθεση

  Δραστικήουσία: escitalopram (ως οξαλικό άλας)

  Έκδοχα: microcrystalline cellulose, colloidal anhydrous silica, talc,croscarmellose sodium, magnesium stearate, hypromellose,macrogol 400 and titanium dioxide (E-171)

  Eπικάλυψη: hypromellose,macrogol400 και titaniumdioxide (E171)
  1.3 Φαρμακοτεχνική μορφή

  Επικαλυμμέναμε λεπτό υμένιο δισκία.
  1.4 Περιεκτικότητα

  Cipralex 5 mg : Κάθεδισκίο περιέχει5 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος.

  Cipralex 10 mg: Κάθεδισκίο περιέχει10 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος. CipralexÒ 15 mg: Κάθεδισκίο περιέχει15 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος. CipralexÒ 20 mg: Κάθεδισκίο περιέχει20 mg escitalopram σεμορφήοξαλικούάλατος.
  1.5 Περιγραφή – συσκευασία

  Το Cipralexκυκλοφορεί ως δισκία των 5 mg, 10 mg, 15 mg και 20 mg επικαλυμμένα με

  υμένιο.H περιγραφή των δισκίων ακολουθεί παρακάτω.

  5 mg: Στρογγυλά,λευκά, αμφίκυρτα δισκία, επικαλυμμένα με υμένιο, με την ένδειξη «EK»στη μία πλευρά.
  10 mg: Ωοειδή,λευκά δισκία, επικαλυμμένα με υμένιο. Τα δισκία φέρουν χαραγή και την ένδειξη «E» και «L» σε κάθε πλευρά τηςχαραγής στη μία πλευρά του δισκίου.
  15 mg: Ωοειδή,λευκά δισκία, επικαλυμμένα με υμένιο. Τα δισκία φέρουν χαραγή και τηνένδειξη «E» και «M» σε κάθε πλευρά τηςχαραγής στη μία πλευρά του δισκίου.
  20 mg: Ωοειδή,λευκά δισκία, επικαλυμμένα με υμένιο. Τα δισκία φέρουν χαραγή και τηνένδειξη «E» και «N» σε κάθε πλευρά τηςχαραγής στη μία πλευρά του δισκίου.

  To Cipralex είναιδιαθέσιμο στις παρακάτω μορφές συσκευασίας:

  Δισκία των 5 mg, 10mg, 15 mg και 20 mg:

  Συσκευασίες των 14,28, 56 και 98 δισκίων σε blisters (διαφανή) σε χάρτινο κουτί.

  Δισκία των 5 mg, 10mg, 15 mg και 20 mg:

  Συσκευασίες των 14,20, 28, 50, 100 και 200 δισκίων σε blisters (άσπρα) σε χάρτινο κουτί.

  Δισκία των 5 mg, 10mg, 15 mg και 20 mg:

  100 δισκία σε δοχεία πολυπροπυλενίου.

  Δισκία των 5 mg, 10mg:

  200 δισκία σε δοχεία πολυπροπυλενίου.

  Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες
  1.6 Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία

  Αντικαταθλιπτικά,εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψηςτης σεροτονίνης
  1.7 Υπεύθυνος κυκλοφορίας

  H. LUNDBECK A/S Ottiliavej 9,DK-2500 Valby, DENMARK
  1.8 Παρασκευαστής

  H.LUNDBECK A/S Ottiliavej 9,DK-2500 Valby, DENMARK

  2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ
  Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ
  2.1 Γενικέςπληροφορίες

  Ηescitalopramείναι ένας Εκλεκτικός Αναστολέας Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης(Selective Serotonin Reuptake Inhibitor-SSRI) και ανήκει σε μια ομάδαφαρμάκων γνωστή ως αντικαταθλιπτικά. Τα φάρμακα αυτά βοηθούν στηνομαλοποίηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

  Οιδιαταραχές στο σύστημα σεροτονίνης στον εγκέφαλο είναι από τουςπαράγοντες κλειδιά στην εμφάνισητηςκατάθλιψης και σχετικών συνδρόμων.
  2.2 Ενδείξεις

  Το Cipralex ενδείκνυται για:

  θεραπεία του μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου.
  θεραπεία της διαταραχής πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία
  θεραπεία της διαταραχής κοινωνικού άγχους (κοινωνική φοβία)
  Θεραπεία της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής.

  Η κατάθλιψη χαρακτηρίζεται από χαμηλή/καταθλιπτική διάθεση, απουσία ενεργητικότητας, μελαγχολία, αισθήματα λίγης ή καθόλου αξίας,διαταραχές ύπνου, απόσυρση και ανικανότητα να ανταποκριθεί κανείςστις καθημερινές ασχολίες. Η κατάθλιψη μπορεί να συνοδεύεται ακόμηκαι με σκέψεις αυτοκτονίας. Οι καταθλιπτικοί ασθενείς μπορεί ακόμη ναυποφέρουν από συμπτώματα άγχους.

  Ηδιαταραχή πανικού χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση απρόσμενων κρίσεωνέντονου πανικού ή άγχους όταν οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι μεσυγκεκριμένες περιστάσεις ή λόγω του φόβου ότι θα βιώσουν νέεςκρίσεις. Συγκεκριμένα το τι προκαλεί τις κρίσεις διαφέρει από ασθενήσε ασθενή. Οι κρίσεις επανεμφανίζονται όταν ο ασθενής αντιμετωπίζειξανά την ίδια κατάσταση.

  Η διαταραχή κοινωνικού άγχους,επίσης γνωστή και ως κοινωνική φοβία, σχετίζεται με τον υπέρμετροφόβο προς τις κοινωνικές περιστάσεις. Οι ασθενείς τείνουν νααποφεύγουν τις κοινωνικές περιστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να τουςπροκαλέσουν άγχος ή καταπόνηση.

  Η γενικευμένηαγχώδης διαταραχή σχετίζεται με υπερβολικό άγχος και/ή ανησυχία.Τυπικά η ανησυχία σχετίζεται με συνήθεις δραστηριότητες τηςκαθημερινής ζωής.
  2.3 Αντενδείξεις

  Μηνπάρετε το Cipralex:

  εάν είστε αλλεργικός/ή στη δραστική ουσία ή σε οποιοδήποτε από τα έκδοχα του φαρμάκου που αναφέρονται στην ενότητα 1.2 αυτού του φυλλαδίου.κλπ κλπ.]]]]

  απο το http://www.healthview.gr/node/198


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: