Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιουλίου 29, 2012

Oι…Kινέζοι!

Ολοι θα έχετε ακούσει την λαική έκφραση: «Κάνει το Κινέζο«! Υπονοεί ότι αυτός στον οποίον αναφέρεται, κάνει τον ανήξερο, προσποιείται τον αμέτοχο, σε πράξη ή πράξεις, αρνητικές συνήθως, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ή συμμετείχε σε αυτές. Αγαπημένο σπορ δηλαδή, μεταξύ των άλλων, και των Ελλήνων πολιτικών!

Οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας αντιμετωπίζονται, και από τις τέσσερεις εξουσίες, περίπου όπως οι ιερές αγελάδες στην Ινδία! Ειναι ουσιαστικά ανέγγιχτοι, υπεράνω νόμων, απαλλαγμένοι λογοδοσίας έναντι του Λαού και της Δικαιοσύνης. Αρνούνται τη φυσική παρουσία τους στις όποιες δειλές κατά το παρελθόν κλήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης, για να λάβουν την κατάθεση ή την μαρτυρία τους! Απαντούν με επιστολές απαξιώντας να προσέλθουν, περιφρονώντας το βασικότερο άρθρο του Συντάγματος, αυτό της ισότητας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο Νόμο!

Το χειρότερο δε είναι πως η κοινωνία, η πολιτική τάξη και ο δημοσιογραφικός κόσμος εκλαμβάνουν τούτο ως εντελώς φυσιολογικό! Οι ίδιοι, οι πρώην πρωθυπουργοί, συντηρούν το «μύθο» τους μιλώντας ελάχιστα ή με χρησμούς, δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια δηλώνοντας  δικαιωμένοι(!!!), θεωρούν εαυτούς σοφούς, μέλη της υπέρ-ελίτ μιας ρημαγμένης κατά τα άλλα χώρας! Απεκδύονται προκλητικά οποιαδήποτε ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας, σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ! Απορρίπτουν μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε μομφή για τους φαύλους υπουργούς και τις διεφθαρμένες διοικήσεις που οι ίδιοι επέλεξαν και διόρισαν, για τη σπατάλη, την αναξιοκρατία και τη ρεμούλα που οι ίδιοι υπέθαλψαν!

Ποιός κυρίως ευθύνεται αν όχι τούτοι που με συνταγματική παντοδυναμία κυβέρνησαν; Δεν γνώριζαν; Δεν έβλεπαν τίποτε, όταν βοούσε το σύμπαν; Αν είναι έτσι, τότε ήταν ανίκανοι, όχι για πρωθυπουργοί, μα ακόμη και για διαχειριστές επαρχιακού παντοπωλείου! Μια συγνώμη, μια γενναία κατάθεση αποτυχίας, μια ειλικρινής αυτοκριτική των πεπραγμένων τους,  μπορεί και να αρκούσε για την εκ των υστέρων μερική αποκατάσταση της χαμένης τιμής και της υποληψής τους έναντι του Λαού και του Εθνους. Αντ΄αυτού, με περισσή αλαζονία, αυτοαναγορεύονται εγγυητές της συνταγματικής τάξης, της ομαλότητας και της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του οποίου φούντωσε ανεξέλεγκτα η διαφθορά και στερεώθηκαν για τα καλά οι βάσεις της ολέθριας πορείας, καμώνεται τώρα ότι τίποτε δεν γνώριζε για τον Ακη, για τον Τσουκάτο, για τον συρφετό των διεφθαρμένων υφισταμένων του, για το Χρηματιστήριο, για τους εξοπλισμούς, για τη φούσκα της οικονομίας, για τα αρπακτικά της Υγείας, για τη Δημόσια Διοίκηση! Που αρμένιζε όταν οι Ελληνες πολίτες του παρέδιδαν, δις, τις τύχες της χώρας; Δεν πρέπει να καταθέσει κάποτε την πολιτική του απολογία, τούτος και οι συνεχιστές του «έργου» του ο Κ.Α. Καραμανλής και ο Γ. Α. Παπανδρέου; Αν εσείς το δείτε γράψτε μου, είπαμε οι άνθρωποι είναι υπεράνω!

Ο λαός είχε «κολλήσει» στον Κώστα Σημίτη την εποχή της παντοδυναμίας του το ( ίσως και ρατσιστικό!) προσωνύμιο «Κινέζος«, για φυσιογνωμικούς λόγους! Φαίνεται όμως ότι τώρα δεν προσομοιάζει μόνο, αλλά κάνει και τον Κινέζο, διασύροντας έτσι και τους συμπαθέστατους κατοίκους της μεγάλης Ασιατικής χώρας!

Του Μάριου Πανώρα

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: