Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Οκτώβριος 17, 2012

Θέατρο Σκιών!

Κάθε φορά που τα πνεύματα εξάπτονται στη πολιτική ζωή, τα καμώματα των δημοσίων προσώπων επιβεβαιώνουν αυτό που από καιρό έχουμε καταλάβει: Δεν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτό το τόπο! Υπερβολές,  βλακείες,  φλυαρία, περισπούδαστες αναλύσεις, ρατσισμός, λαικισμός, μισαλλοδοξία, τζάμπα «επανάσταση», όλα συνθέτουν τον εθνικό μας Καραγκιόζ μπερντέ! Πως έχουμε την απαίτηση να βγούμε κάποτε από τη κρίση με τέτοιας ποιότητας ηγεσίες; Θα έχει άδικο ο λαός, στο όνομα του οποίου όλοι ομιλούν, αν στο τέλος-τέλος απελπισμένος αυτοκτονήσει, αφήνοντας τους κάθε καρυδιάς ηγέτες του χωρίς λαό; Για την χώρα στην οποία ο πολιτικός αντίπαλος θεωρείται περίπου ή οπωσδήποτε προδότης, δεν υπάρχει γιατρειά!

Δίχως να εισερχόμαστε στην ουσία της υπόθεσης  της επίσκεψης Μέρκελ, στην οποία θα επανέλθουμε, θέλουμε να τονίσουμε εξ αρχής και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων μια προσωπική άποψη: Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται σε ολοκληρωτική καταστροφή ο λαός μιάς χώρας – έστω προβληματικής, έστω «αμαρτωλής» – προκειμένου να ικανοποιηθούν, εντός ασφυκτικών χρονικών πλαισίων και εξ ολοκλήρου, οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές της.     

Επανερχόμενοι, ωστόσο, στα του οίκου μας, διαπιστώνουμε πως η επίσκεψη Μέρκελ έγινε αφορμή για να μη πιστεύουμε  στα μάτια και τ’ αυτιά μας, από τα ημέτερα καραγκιοζιλίκια! Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ντύθηκαν ναζί και παρήλασαν στο Σύνταγμα ενώ παραδίπλα κάποιοι άλλοι, εξίσου ανεγκέφαλοι, έκαιγαν σημαίες με τη σβάστικα! Τα πρόσωπά τους, άραγε, τα είδαν στο καθρέφτη όταν ξύπνησαν το πρωί; Διότι όλοι γνωρίζουμε μία ευρωπαική χώρα, στην οποία το ναζιστικό κόμμα έχει κοντά στο 10% και εκπροσωπείται «δραστήρια» στο Κοινοβούλιο, μόνο που τούτη η χώρα δεν είναι η Γερμανία! Στην οποία Γερμανία οι ναζιστικές οργανώσεις είναι, κατά το Σύνταγμα, παράνομες και απαγορευμένες!

Τι άλλο εξυπονοούν οι καρναβαλιστές-συνδικαλιστές, μήπως ότι η δημοκρατικώς εκλεγμένη Πρωθυπουργός της Γερμανίας, είναι ο Χίτλερ; Αυτό δεν είναι η μέγιστη προβολή προς την τεράστια πλειοψηφία ενός ευρωπαικού λαού; Στηρίζουν, τα συνδικάτα και οι «ευαίσθητες» κομματικές ηγεσίες, τις δημοκρατικές επιλογές των λαών απανταχού της Γης – όπως συνεχώς διαλαλούν – ή κάποιοι λαοί πρέπει να εξαιρούνται; Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας όταν ξένοι παράγοντες σχολιάζουν δυσμενώς τις επιλογές του ελληνικού λαού και πολύ καλά κάνουμε! Εχουν το ίδιο δικαίωμα και οι άλλοι λαοί ή μόνο εμείς; Γιατί λοιπόν προβαίνουμε με περισσή αμεριμνησία και δίχως αναστολές σε πράξεις συμβολικής χυδαιότητας, ενώ ταυτοχρόνως και δικαίως θυμώνουμε πολύ όταν το πράττουν άλλοι εις βάρος μας;

Οργίασε το δημοσιογραφικό κατεστημένο, προσβλέποντας με λαγνεία στην καταστροφή της χώρας, η οποία ωστόσο εξακοντίζει στα ύψη την τηλεθέαση! Οι ίδιοι μαιντανοί-αναλυτές, οι ίδιοι πολιτικοί – ή οι «κλώνοι» τους – που μέχρι χθες εξυμνούσαν το Σημίτη, το Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου λιβανίζουν τώρα το Σαμαρά και το «θεάρεστο» έργο του! Ποιό έργο; Μα αυτό των εξοντωτικών οριζόντιων περικοπών και της εξοργιστικής φορολογίας, που ταυτοχρόνως μεταθέτει για τον επόμενο ίσως αιώνα την αμεσότατη ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Τον μπερντέ του Καραγκιόζη συμπλήρωσε ο πρόεδρος της γνωστής αμαρτωλής ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος – επιλεγόμενος και νέος Αρης Βελουχιώτης – δίνοντας στο λαό το σύνθημα να καταλάβει εξ εφόδου λιμάνια, αεροδρόμια, υπηρεσίες, νοσοκομεία και ότι άλλο βρει μπροστά του!

Πριν αρχίσουμε πάλι, εμείς τα θύματα μιας «άδικης μοίρας», να ξεστομίζουμε κατάρες για τους ξένους δυνάστες μας, καλά θα κάναμε πρώτα να ξανακοιταχτούμε στο καθρέφτη με σοβαρότητα και διάθεση αυτογνωσίας. Ισως συνέλθουμε αντικρύζοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της νεοελληνικής πραγματικότητας!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: