Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Οκτώβριος 19, 2012

Μερκελιστές και Αλέξης

Είπαμε σύντροφοι θα καταργήσουμε τα μνημόνια, όχι και τα μνημόσυνα!

Ξέσπασε μπροστά στις κάμερες, με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον ηγέτη της Γερμανικής Αριστεράς, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα για να στηρίξει τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του μνημονίου! Διαβεβαίωσε για μιά ακόμη φορά πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός θα καταργήσει το μνημόνιο. Αυτό το ξέραμε,  ακούστε όμως και τι άλλο είπε: «Η κα Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα για να στηρίξει τους Μερκελιστές Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη…»! Δηλαδή ο ίδιος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να δέχεται στήριξη της πολιτικής του από το εξωτερικό, όμως οι πολιτικοί του αντίπαλοι οπωσδήποτε δεν το έχουν! Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στο τέλος όμως θα νικήσουμε γιατί είμαστε πιό πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας»!

Δείγμα υψηλής πολιτικής σκέψης από τον Αλέξη, ωστόσο όμως η παγκόσμια πολιτική και στρατιωτική Ιστορία αποδεικνύει ότι δεν νικάει πάντα αυτός που έχει δίκιο! Εξάλλου πως να είμαστε βέβαιοι ότι το δίκιο του αριστερού Αλέξη είναι καλύτερο από το δίκιο των άλλων; Πως αποδεικνύεται; Μήπως από την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς ή μήπως από την εμπειρία του «υπαρκτού σοσιαλισμού;

Τέλος μας λέει ότι αυτοί «είναι πιό πολλοί»! Ποιοί όμως ακριβώς είναι τούτοι οι πιό πολλοί; Είναι γνωστή η πρακτική θεοποίησης του πλήθους από τα λαικιστικά κινήματα Δεξιάς και Αριστεράς, ωστόσο μία είναι η επίσημη και θεσμική καταμέτρηση των πλειοψηφιών και μειοψηφιών στις Δημοκρατίες, αυτή των εκλογικών αποτελεσμάτων και όχι το πόσοι πιό πολλοί μαζευτήκαμε σε μια διαδήλωση! Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πριν τέσσερεις μήνες ένα υψηλότατο ποσοστό 27%, υπάρχει όμως και το…υπόλοιπο 73%! Ισως ο πρόεδρος συμψηφίζει με το κόμμα του και την συμπαθή τάξη των συνδικαλιστών, αλλά και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Λιγότερη αμετροέπεια καλό θα έκανε, πιστεύουμε, στην εικόνα του κατά τα άλλα ταλαντούχου εν δυνάμει αριστερού πρωθυπουργού!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

  1. εμμονές φίλε μου,εμμονές, πολλές εμμονές…….
    Για κοίταξέ το,,,,,


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: