Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Νοέμβριος 2, 2012

Μαριλίζα: Τέλος εποχής!

– Πάντως να ξέρεις Φώφη μου, όσο ήμουνα υπουργός το Κίνημα πήγαινε κεντροαριστερά, μετά δε ξέρω τι έγινε…!

 

Η είδηση κάνει το γύρω του κόσμου και συγκλονίζει! Από χθές η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου άφησε ορφανό το ΠΑΣΟΚ και σύμπασα την σοσιαλιστική οικουμένη! Αφησε και μας εμβρόντητους, άδειους, φτωχότερους! Από τα μαθητικά της χρόνια επέλεξε να υπηρετήσει το λαό και δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό της να περισπάσει τις δυνάμεις της εργαζόμενη σε κάποια ποταπή δουλειά! Αγωνίσθηκε με πάθος μέσα στα πολυόροφα κομματικά γραφεία μέσα στη τσιγαρίλα και το καυσαέριο του κέντρου της Αθήνας! Ανέβηκε με κόπο, δάκρυα και ιδρώτα ένα-ένα τα ανηφορικά σκαλοπάτια του κομματικού μεγάρου, διότι η χρήση του ασανσέρ ήταν προνόμιο των τέκνων των μεγαλοστελεχών του Κινήματος! Πολλές φορές αναγκαζόταν να πηγαίνει η ίδια – άκουσον άκουσον – να παίρνει τον καπουτσίνο της από το μπαρ! Εφθασε στη κορυφή έχοντας «στεγνώσει τη ψυχή της για να κυβερνήσει»! Κοπίασε καθήμενη ώρες ολόκληρες στα άβολα πίσω καθίσματα της υπουργικής λιμουζίνας, λόγω του κυκλοφοριακού χάους, συμπάσχουσα με τον Λαό της! Δεν άντεξε άλλο η αγωνίστρια και τα βρόντηξε κάτω δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κεντροδεξιό κόμμα…! 

[Καταλαβαίνω, αγαπητοί αναγνώστες, ότι τούτη τη στιγμή η «συγκίνηση» σας φέρνει δάκρυα στα μάτια, αλλά συγκρατηθείτε, τελειώνω σύντομα!]

Αφήνει στις επερχόμενες γενεές έργο μέγα ως ακούραστη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, άξια βουλευτής, αποτελεσματική υπουργός, εν τέλει πνευματικός ταγός του Εθνους! Κι αν κάποιος από σας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί με τίποτα να θυμηθεί κάποιο έστω απ’ τα μεγάλα έργα της, δεν είναι παρά ένας περιφρονητέος αχάριστος!

Δεν έπρεπε να μας το κάνεις αυτό Μαριλίζα, δεν αξίζαμε τέτοια μοίρα, σε εκλιπαρούμε να το ξανασκεφτείς!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: