Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Δεκέμβριος 6, 2012

Νίκος Πλωμαρίτης: Θέλοντας και μη, ξανακατεβαίνω…!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο Δήμαρχο, σ’ όλες και σ’ όλους τους εορτάζοντες! Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά το σημερινό μας σχόλιο να είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στο Νίκο το Πλωμαρίτη! Τι σας λέγαμε προχθές για τις δηλώσεις του στο τελευταίο ΔΣ; Επιβεβαιωθήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο! Διαβάσαμε στην διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ» το εξής βαρύγδουπο «διάγγελμά» του προς τον Λαό των Νησιών:
 
<<Αγαπητές Βορειοσποραδίτισσες και αγαπητοί Βορειοσποραδίτες,

Καταρχήν σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου, λόγω των ημερών για τα Χριστούγεννα και για το Νέο Έτος σας εύχομαι ό,τι πιο φωτεινό και πρόσχαρο στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας.

Στη συνέχεια επιθυμώ να τοποθετηθώ και να απαντήσω, όσον αφορά την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών την 1-12-2012, που έγινε στο αγαπημένο blog της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες». Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση, σε διάλειμμα που είχαμε οι Δήμαρχοι στην συνάντηση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα (3-12-2012) για τα οικονομικά των Δήμων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, μου ήρθε στο μυαλό το ρητό του λαού μας «στου κουφού την πόρτα……!!!;;; ….το σαπούνι σου χαλάς…»
Φίλοι και Φίλες, η αδικαιολόγητη στάση της Προέδρου της Ανεξάρτητης Κίνησης των Πολιτών Σκιάθου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την στήριξή της στα διάφορα έργα για την συντήρηση της Μεσαιωνικής Πόλης της Σκιάθου –το Κάστρο-, ήταν επιεικώς ανεκδιήγητη. Θέλοντας και μη προσπάθησε να…παρουσιάσει τα έργα στην περιοχή του Κάστρου σαν ένα έργο και ότι γινόταν κατάτμηση μόνο και μόνο για να γίνει τροχοπέδη και να μην γίνει το ανάλογο έργο. Σαν γνώστης του αντικειμένου, η ίδια, όπως θέλουμε να πιστεύουμε λόγω σπουδών της, θα έπρεπε πρώτα να το στηρίξει και σαν θερμή φίλη του Κάστρου που λέει ότι είναι, με θέρμη να το προωθήσει.
Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου παρόλο που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ήταν τόσο αυστηρά λιτό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνούμε, και όχι ψηφοθηρικό, όπως άλλα τεχνικά προγράμματα που μπορούσαν να συνταχθούν.
Η κα Φιλαρέτου που ξαφνικά έμαθε το Κάστρο και περισσότερο την καλημέρα στους συμπατριώτες της, με σκοπό μόνο και μόνο να γίνει Δήμαρχος στη Σκιάθο έγινε και κριτής των πάντων. Μιλάει για τα οικονομικά του Δήμου Σκιάθου, που πρώτος τα καταθέτω στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά δε λέει όμως ότι μέσα στο 2011 τα χρέη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων έπεσαν κατά 1,5 εκ. ευρώ, δε λέει ότι ο Δήμος Σκιάθου πληρώνει και θα πληρώνει για χρόνια δάνεια που πάρθηκαν για να πληρωθούν υποχρεώσεις στο ΙΚΑ από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δε λέει ότι ο Δήμος Σκιάθου ως εγγυητής πληρώνει βάρη της ΔΕΥΑΣ και άλλων υποχρεώσεων, οι οποίες δεν ήταν της Δημοτικής Αρχής του Νικολάου Πλωμαρίτη, αλλά αμέλειες και λάθη άλλων.
Παρόλα αυτά έχουμε ένα Δήμο μαχόμενο που καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις – παροχές απέναντι στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Λυπάμαι πολύ, γιατί οι μελέτες που αναφέρονται για το χώρο της Μεσαιωνικής Πόλης – Κάστρο, που όταν είναι ομοειδείς δεν είναι για το ίδιο έργο, αλλά χωριστά έργα που η μια μελέτη αναφέρεται στην αντοχή του εδάφους γενικά στο Κάστρο, η άλλη μελέτη αναφέρεται σε δρόμο που διευκολύνει την πρόσβαση, η άλλη μελέτη αναφέρεται στην Πύλη του Κάστρου από κτιριακής πλευράς και άλλη σε αρχιτεκτονικά θέματα.
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι μια οποιαδήποτε παρέμβαση θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για την υλοποίηση του έργου αυτού.
Δυστυχώς όμως η κα Φιλαρέτου θέλοντας να μην γίνει το έργο από την νυν Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ένα έργο που είναι για την περιοχή του Κάστρου, που για όλους μας είναι η ταυτότητά μας, η κληρονομιά μας, το σημείο αναφοράς στα περισσότερα συγγράμματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και γενικά το χθές όλων των Σκιαθιτών, που πρέπει να στηριχτεί αναλόγως για να υπάρχει το ανάλογο αύριο-μέλλον.
Τέλος, διακρίνοντας τη φιλοδοξία της για την κατάκτηση του Δημαρχιακού θώκου και με το πνεύμα που λειτουργεί και τοποθετείται και τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τις σκέψεις μου και θέλοντας και μη να ξανακατέβω για Δήμαρχος.>>
 
Ξεκαθάρισε τα πράγματα ο άνθρωπος αρπάζοντας την πρώτη – και μάλλον ασήμαντη – δικαιολογία για να ανακοινώσει την απόφαση που από καιρό έχει πάρει. Στη πραγματικότητα ο κ. Πλωμαρίτης ποτέ δεν διανοήθηκε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος! Ακολούθησε την «εξυπνακίστικη» τακτική του να κλείνει το «ματάκι» και να  λαμβάνει στήριξη σκορπώντας προσδοκίες δημαρχιακής – ή άλλης – καριέρας σε φίλους και αντιπάλους, δήθεν και διαδόχους του! Επέλεξε να διακυρήξει τώρα τις προθέσεις του, ανοίγωντας πολύ νωρίς την προεκλογική περίοδο. Τόύτο βέβαια εμπεριέχει γι’ αυτόν και ένα μεγάλο ρίσκο, ωστόσο οι επιτακτικοί λόγοι που τον οδήγησαν στην εν λόγω αποκάλυψη είναι γνωστοί μόνο στον ίδιο και εμείς μόνο βάσιμες υποψίες μπορεί να έχουμε!
Πάντως για μας, τους διαδικτυακούς σχολιαστές και κατά κάποιο τρόπο δημοσιογραφούντες, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ καλή! Θα ξεφύγουμε λίγο από την καταθλιπτική επικαιρότητα της εθνικής πολιτικο-οικονομικής σκηνής και θα ασχοληθούμε περισσότερο με πιο…ελαφρά θέματα! Θα έχουμε υλικό και πολύ μαλλί να ξάνουμε μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου 2014! Ας είναι καλά ο άνθρωπος! Φυσικά θα συνεχίσουμε να  στεκόμαστε  με συνέπεια απέναντί του, θεωρώντας τον ακατάλληλο για τη θέση του δημάρχου και εκτιμώντας ότι έμεινε υπερβολικά πολύ καιρό στη θέση του σε σχέση με το καλό που έκανε. Ασχέτως ωστόσο του τι λέμε εμείς, τον τελευταίο λόγο έχει πάντα η «σοφή» λαική ετυμηγορία!
 
Με τις υγείες μας!
Ο Αλιεύς
     
Advertisements

Responses

  1. Μετά το »Σκιαθίτισσες, Σκιαθίτες», πήγαμε στο »Βορειοσποραδίτισσες και Βορειοσποραδίτες» ! Άντε και στο »Θεσσαλές, Θεσσαλοί» και γιατί όχι… »Ελληνίδες , ‘Ελληνες»! Άντε με το καλό μεγάλε!!

  2. Η μία έμαθε την καλημέρα για να γίνει δήμαρχος, ο άλλος ξέχασε την καλημέρα όταν έγινε δήμαρχος! Τι θα απογίνουμε σε αυτό το χωριό, με τις καλημέρες!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: