Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιανουαρίου 18, 2013

Στο μνημόνιο λέμε ναι!

Το ξέρω, θα σας φανεί περίεργο, αλλά εγώ είμαι υπέρ του μνημονίου αναφανδόν, που λένε, αλλά ενός μνημονίου που θα έπρεπε να εφαρμοστεί στους πολιτικούς μας που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν την ταλαίπωρη χώρα.

Στους πολιτικούς μας, που δεν είχανε ποτέ την πολιτική βούληση να πατάξουν την φοροδιαφυγή και να πάρουν τα χρήματα από αυτούς που φοροδιαφεύγουν και βγάζουν τα κέρδη τους στη Ελβετία, ενώ επιβάλλουν φόρους ξανά και ξανά σε μισθωτούς, σε συνταξιούχους, σε μικροϊδιοκτήτες. Στους πολιτικούς που για  να πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων, επιβάλλουν μεγάλους φόρους στο πετρέλαιο! και αφήνουν ένα  λαό να κρυώνει, να καίει τα δάση του για να ζεστάνει τα παιδιά του, να μολύνεται η ατμόσφαιρα, και ενώ οι επιστήμονες φωνάζουν για τα χειρότερα με την υγεία μας, αυτοί τραβάνε το χαβά τους!

Στους πολιτικούς που έφτιαξαν, ψήφισαν και εφάρμοσαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να μη δικάζεται ποτέ κανείς πολιτικός για τα δεινά που επιφέρει στην πατρίδα.

Στους πολιτικούς που τα πολιτικά τους γραφεία, δεν τα είχαν για να πάνε μπροστά τη χώρα, αλλά για να διορίζουν χωρίς φειδώ στο Δημόσιο  και όχι με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά με βάση τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των ψηφοφόρων τους. Τα πολιτικά τους γραφεία, απ’ όπου κάθε βράδυ  σήκωναν το τηλέφωνο για να ακυρώσουν τους νόμους, να σβήσουν παραβάσεις φορολογικές, πολεοδομικές, τελωνειακές, αστυνομικές, καταρρακώνοντας κάθε έννοια δικαίου, απειλώντας πολλές φορές έντιμους υπαλλήλους με το γνωστό: ¨ή το κάνεις ή πας στον Έβρο!¨ .

Μνημόνιο στους πολιτικούς που παραβίαζαν και παραβιάζουν το Σύνταγμα ή το ερμηνεύουν ή το εφαρμόζουν, όπως τους βολεύει!

Τους ανήθικους  πολιτικούς, που ποτέ δεν ανέλαβαν καμιά ευθύνη για την κατάντια  αυτού του τόπου, που ποτέ δεν παραιτήθηκε κανείς τους, ποτέ κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη, που μαζί με τους μιντιάρχες κοροϊδεύουν τον λαό και τον αποπροσανατολίζουν. Τους πολιτικούς που μήνες τώρα μιλούν για τη λίστα Λαγκάρντ, πού και ποιος την παραποίησε, αφήνοντας στην άκρη την ουσία, για τον έλεγχο του παράνομου χρήματος, τη φορολόγηση του, κλπ.

Τους πολιτικούς που δεν άνοιξαν τον φάκελο στο σκάνδαλο της SIEMENS για να μάθουμε ποιοι και πόσα πήραν, στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, κλπ. Τους πολιτικούς που, άκουσον άκουσον, συζητούν να στήσουν στη βουλή εφτά κάλπες, ναι εφτά κάλπες(!), όχι για να βρουν και να τιμωρήσουν  τον ένοχο ή τους ενόχους που άφησαν στο συρτάρι τους δύο χρόνια τώρα μία λίστα (χωρίς να την αξιοποιήσουν, μία λίστα που την παραποίησαν, σβήνοντας συγκεκριμένα ονόματα) αλλά για να μείνουν τα πράγματα πάλι στο σκοτάδι.

Τους πολιτικούς, που ενώ καλούσαν τον λαό να μη παίρνει τα χρήματα από τις τράπεζες, γιατί δεν κινδυνεύουν, πρώτοι αυτοί φυγάδευσαν τα κεφάλαιά τους στις τράπεζες του εξωτερικού. Τους πολιτικούς που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό να λένε ότι τα χρήματα που βγάλανε έξω, είναι νόμιμα!  Τους πολιτικούς που δεν άσκησαν στη ζωή τους κανένα επάγγελμα, παρά μόνο αυτό του πολιτικού. Τους πολιτικούς που ενώ ψηφίζουν μέτρα επώδυνα για τον λαό, που υποτίθεται ότι τα συμφέροντά του προασπίζουν, δεν πειράζουν αντίστοιχα τα δικά τους προνόμια.

Που φορολογούν τον συνταξιούχο και όχι τον εφοπλιστή. Που φορολογούν το αυτοκίνητο και όχι το σκάφος πολυτελείας.

(Η Λαγκάρντ δεν εγκρίνει την πολυπόθητη δόση, αν δε μειωθούν οι ήδη μειωμένες συντάξεις, αλλά εγκρίνει τη δόση εν μέσω της παγκόσμιας πρωτοτυπίας των πολιτικών μας που συζητούν να στηθούν εφτά κάλπες για να μην έχει κανείς ευθύνη από τους κυβερνώντες για την απόκρυψη της λίστας που φέρνει το όνομά της, που παραποιήθηκε και που πιθανώς θα έφερνε  χρήματα που δεν είχαν  φορολογηθεί ή δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Η Μέρκελ ενώ ζητά υπομονή και θυσίες από τους Έλληνες δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ  σε ποιους πήγανε τα χρήματα που έδωσε η  Siemens,και φυσικά δεν ζήτησε να τα φέρουν πίσω…)

Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι…. οι λύκοι τους λύκους θα έβαζαν να  φυλάνε τα πρόβατα!!).

Σείριος .

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: