Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαρτίου 22, 2013

H Μεγάλη μας «Φίλη»!

Russia

 

Το γιγαντιαίο γεωστρατηγικό τσουνάμι που χτυπάει τούτη τη στιγμή την Κύπρο το παρακολουθείτε από τον κακό χαμό που γίνεται στις τηλεοράσεις, το ραδιόφωνο, το internet κλπ. Θα επανέλθουμε αποτιμώντας πιο ψύχραιμα τη κατάσταση μετά και την απόφαση που θα πάρει, υποτίθεται σήμερα το βράδυ, η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν δηλαδή θα πει «ναι»  στην χειρότερη εκδοχή αυτών για τα οποία πριν μια βδομάδα ψήφισε «όχι»(!) ή θα ξαναπεί και πάλι ένα «περήφανο όχι». Το μόνο που έχουμε να πούμε μέχρι στιγμής είναι αυτό που λέει ένας σοφός ξένος λαός, διότι ίσως να υπάρχουν και άλλοι σοφοί λαοί στο κόσμο εκτός απ’ τον δικό μας: «Οταν στο βάλτο τσακώνονται οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια«! Και η Ελλάδα είναι ένας πολύ μικρός βάτραχος, η δε Κύπρος μάλλον ένα μπακακάκι!

Ωστόσο αφορμή γι’ αυτές τις πρόχειρες σκέψεις μας έδωσε η διαχρονική μαζική ψευδαίσθηση που έχει καλλιεργηθεί στο συνείδηση του Ελληνισμού – ή μέρους αυτού – περί της αμέριστης και αφιλοκερδούς βοήθειας που κάποτε θα μας προσφέρει η Μεγάλη «Φίλη» Ρωσία, στην όποια εκδοχή της!

– Οι υπόδουλοι, στους Οθωμανούς, Ελληνες ραγιάδες περίμεναν μάταια το λυτρωμό από το «μεγάλο ξανθό γένος του Βορρά», είχε μάλιστα βγει τότε και ένα σχετικό δημοτικό τραγούδι: «Πότε θα ρθει το Μόσκοβο να φέρει το σεφέρι»!

– Μετά την σύσταση του πρώτου ελλαδικού κράτους το επισήμως ονομαζόμενο Ρωσικό Κόμμα υποστήριζε ότι η επιβίωση του Εθνους εξαρτάται  από το βαθμό προσκόλλησής του στη τσαρική Ρωσία!

– Η συναισθηματική (και όχι πολιτική) κληρονόμος του Ρωσικού κόμματος, η ελληνική Αριστερά, επένδυσε το άπαν στη Σοβιετική Ρωσία. Οταν το ΚΚΕ έκανε την μεγάλη του εξόρμηση για την κατάληψη της εξουσίας, τον Δεκέμβριο του 1944, η ηγεσία του ήταν σίγουρη για την αποφασιστική βοήθεια του Κόκκινου Στρατού που είχε όμως «φρενάρει» απότομα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα! Η εφημερίδα «Πράβδα», επίσημο όργανο του ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης, δεν έγραψε ούτε μία γραμμή για το μακελειό της Αθήνας! Αυτά βέβαια ούτε κατ’ ελάχιστο δεν μείωσαν τη λατρεία των Ελλήνων κομμουνιστών στη Πατρίδα των «Εργατών» και στον «Πατερούλη» των Λαών, τον Ιωσήφ Στάλιν!

– Μετά τη πτώση της Σοβιετικής Ενωσης το φιλορωσικό μικρόβιο προσέβαλε και την Δεξιά, ελλαδική και κυπριακή! Ο ακροδεξιός Καρατζαφέρης παλαιότερα και τώρα ο εθνικόφρων Π. Καμμένος, ο οποίος πανηγύριζε το προηγούμενο Σάββατο πιο πολύ και  από τον συνεταίρο του στο νεοσύστατο «Μέτωπο Αλληλεγγύης», τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, για το περήφανο «όχι» που «έδειχνε το δρόμο στους λαούς» προς ανατολάς! Ηταν όλοι βέβαιοι ότι έφθασε η ώρα, από κοινού με τη Ρωσία, να συντρίψουμε τη Τρόικα και να σκίσουμε τα μνημόνια σε μια μέρα! Ακούσαμε ωστόσο ακόμη μια φορά ένα ηχηρό «ΝΙΕΤ» και είδαμε δυστυχώς τα όνειρα (μάλλον τις ονειρώξεις!) του απανταχού Ελληνισμού να καταρρέουν!

Μια απορία: Πριν από λίγες μέρες ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε κραυγάζοντας στους οπαδούς του τη συμφωνία του κόμματός του με αυτό του Β. Πούτιν και την επικείμενη μετάβασή του στη Μόσχα για συνομιλίες – προφανώς για βοήθεια! – με τον «μεγάλο Πρόεδρο Πούτιν«, όπως είπε! Κατ’ αρχάς είμαστε βέβαιοι ότι ο πιο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος που θα τον δέχονταν το πολύ να ήταν ο οδηγός του Πούτιν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας! Ρωτάμε απλώς, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, θα μεταβεί τελικά ο ηγέτης της «Ανεξάρτητης Ελλάδας» στη Μόσχα ή όχι; Για να ξέρουμε αν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι! Μήπως θα ‘πρεπε να αλλάξει δρομολόγιο; Για το Πεκίνο αυτή τη φορά, ας πούμε!

Σκοπός μας, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι, δια της σάτιρας προς τη Ρωσία και τους «ρωσολάγνους», να «αθωώσουμε» άλλες δυνάμεις και μάλιστα δυτικές, ιστορικά γνωστότατες για το ρόλο τους στη περιοχή μας. Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε ότι στη διεθνή γεωπολιτική  σκακιέρα δεν υπάρχουν «Καλοί» και «Κακοί»! Υπάρχουν μόνο στρατηγικά-οικονομικά συμφέροντα και μάλιστα πολλές φορές υπερεθνικά! Να συμπληρώσουμε επίσης ότι η καλλιέργεια πολιτικών και άλλων ψευδαισθήσεων, είτε σκοπίμως είτε από βλακεία, δεν είναι απλώς ουτοπική φαντασίωση αλλά καταστροφή.

 

Ο Αλιεύς

 

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: