Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαρτίου 30, 2013

Η «λατρεία» μας για τη Σκιάθο και για το λιμάνι!

Skiathos

Τι απόγινε το λιμάνι μας βρε παιδιά; Ούτε 15 μέρες δεν πέρασαν και το ξεχάσαμε! Σκεφτείτε να περάσουν πέντε-έξι μήνες! Κατά τη συνήθειά μας δεν είδαμε το θέμα ως αφορμή για να ξεκινήσει μια θεσμική, ψύχραιμη, σοβαρή και χρήσιμη συζήτηση για το λιμάνι και τη μαρίνα, έργα συνυφασμένα με το μέλλον του νησιού. Ωστόσο αρπάξαμε και πάλι την ευκαιρία για να χωριστούμε σε στρατόπεδα, για αλληλοκατηγορίες, για θεωρίες συνωμοσίας, πολιτική αισχροκέρδια, ράδιο-αρβύλα, αναμπουμπούλα και γενικώς πολλή φασαρία!

Σύλλογοι έτρεχαν και δεν έφταναν, τριμελείς επιτροπές εκλέχτηκαν, κόμματα και παρατάξεις δραστηριοποιήθηκαν προσμένοντας οφέλη, ο δήμαρχος έβγαζε πύρινους λόγους σε άπταιστα σκιαθίτ’κα, πρόεδροι, σύμβουλοι, παράγοντες βρήκαν την ευκαιρία για να εγγράψουν «έργο» στην ατζέντα τους! Έσπασε η καταθλιπτική ρουτίνα του χειμώνα, άναψαν τα αίματα, όχι για κανένα ουσιαστικό λόγο αλλά έτσι για να εξαχθούν τα απωθημένα και να εκτονωθούν τα συναισθήματα!

Κι εμείς, ο απλός λαός; Άλλο που δε θέλαμε για να εκδηλώσουμε θορυβωδώς τα πατριωτικά μας αισθήματα και την λατρεία μας για τη Σκιάθο! Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν  ξένο «άρπαγα» και ντόπιο «προδότη» να απειλήσει την εδαφική και ηθική μας ακεραιότητα! Δείξαμε, σύσσωμοι, τη διαχρονική αγάπη μας για το τόπο όπου έλαχε να ζούμε και το ύψιστο ενδιαφέρον για τη κληρονομιά που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας!

Έχουμε εξάλλου πολλές φορές αποδείξει το μεγαλείο των πατριωτικών μας αισθημάτων οικοδομώντας πολυώροφα εκτρώματα, χτίζοντας χιλιάδες παράνομα, καταστρέφοντας αλύπητα τα δάση και τους ελαιώνες, πετώντας τα σκουπίδια όπου μας έρχεται βολικότερο, αποθεώνοντας την κακογουστιά, ρίχνοντας τις μπαταρίες αυτοκινήτων και σκαφών στη θάλασσα, τα στρώματα και τα ψυγεία στα δάση, αδειάζοντας τους βόθρους στους αγωγούς ομβρίων, σπαταλώντας το νερό, μπαζώνοντας τα ρέματα, καταπατώντας δημόσια γη και ρημάζοντας δημόσια περιουσία, ανοίγοντας παράνομες γεωτρήσεις, μολύνοντας τις ακτές, ψηφίζοντας «άξιους» δημοτικούς άρχοντες, παρανομώντας με κάθε τρόπο και βιάζοντας βάναυσα το φυσικό και οικιστικό μας περιβάλλον!

Ποιός από μας δεν εμπίπτει σε κάποια ή κάποιες απ’ αυτές τις κατηγορίες «αγαπώντων» τη Σκιάθο; Ας φανούμε επιτέλους ειλικρινείς! ΚΑΝΕΝΑΣ! Ωστόσο μας έπιασε μεγάλος πόνος για το λιμάνι και για κάποιες – λίγες – μέρες δεν δεχθήκαμε μύγα στο σπαθί μας! Πάει πέρασε κι αυτό, συνεχίζουμε τις προαναφερθείσες δραστηριότητες «αγάπης» από κει που τις είχαμε αφήσει και πάμε για το επόμενο πεδίο που θα μας επιτρέψει και πάλι να εκδηλώσουμε την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό μας! Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι τα θαύματα στο τόπο μας κρατάνε μόνο τρεις μέρες, τα μεγάλα πέντε!

Με πολλή-πολλή αγάπη για τη Σκιάθο!!!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

 1. Σ’ ενοχλεί που Σύλλογοι και απλοί πολίτες έφεραν σε δημόσια συζήτηση το θέμα για το λιμάνι, τόσο σοβαρό θέμα για τη Σκιάθο, αλλά και για τις επόμενες γενιές και δεν σ’ ενοχλεί που το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει ακόμη σχετική απόφαση ούτε καν θέση;

 2. «»»Ποιός από μας δεν εμπίπτει σε κάποια ή κάποιες απ’ αυτές τις κατηγορίες “αγαπόντων” τη Σκιάθο; Ας φανούμε επιτέλους ειλικρινείς! ΚΑΝΕΝΑΣ!»»»

  Εγώ «ρε» αλιέα.Κι αν θέλεις μη το πιστεύεις.
  Κακό πράγμα το «τσουβάλιασμα»

  ΥΓ1. Το «ρε» φιλικά ,σαν σχήμα λόγου!
  ΥΓ2. Εχω την εντύπωση στο ¨αγαπόντων» το ‘πο’ με ωμέγα

  • Αγαπητέ φίλε «Ηθικέ πλην ουχί νόμιμε», φυσικά έχεις δίκιο, το «αγαπώντων» γράφεται με «ω». Ευχαριστούμε πολύ και για το σχόλιο και για τη παρατήρηση!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: