Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Απρίλιος 13, 2013

19ο Συνέδριο ΚΚΕ

KKE

Το ΚΚΕ διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της πολιτικής του δράσης, από το 1974 και μετά. Φυλλορροεί δεξιά κι αριστερά και μοιάζει ανήμπορο να αντιληφθεί τι του έχει συμβεί. Τα «Ιερά Ευαγγέλια» της Αριστεράς διαβεβαίωναν ότι σε περιόδους κρίσης, κοινωνικής αναστάτωσης, ανέχειας, δυστυχίας κλπ, η αποφασιστικότητα του λαού για ανατροπή του καπιταλισμού ατσαλώνεται, οι «αγώνες» δυναμώνουν και το «πρωτοπόρο» κομμάτι της εργατικής τάξης, δηλαδή το κόμμα, πυκνώνει τις τάξεις του, έτοιμο να οδηγήσει τον λαό στον κομμουνιστικό «παράδεισο»!

Έλα όμως που η πραγματικότητα υπήρξε πολύ σκληρή για το ΚΚΕ, παρά τη σφοδρότητα της κρίσης! Έχασε το μονοπώλιο του αντι-ευρωπαϊσμού και μάλιστα από ακροδεξιές-λαϊκιστικές δυνάμεις και απώλεσε τους αντικαπιταλιστές ψηφοφόρους που επένδυσαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμουνιστογεννών συνιστωσών του στην εξουσία. Κάτι ότι ο «ορθόδοξος» Μαρξισμός-Λενινισμός σοβιετικού τύπου δεν πολυσυγκινεί πια τις μάζες, κάτι αυτή η περίεργη γραμμή για «λαϊκή συμμαχία» του ΚΚΕ με τον…εαυτό του, κάτι οι καταλήψεις γραφείων υπουργών και οι άλλοι «ακτιβισμοί» του ΠΑΜΕ που δεν του βγήκαν, κάτι η ντεμοντέ, ξύλινη και εν πολλοίς ακατάληπτη κομματική γλώσσα, τα πράγματα πήγαν μάλλον άσχημα. Άλλοι σημαντικότατοι παράγοντες που πρέπει να προστεθούν στα ανωτέρω είναι ο οικονομικός μαρασμός λόγω κρίσης και η συρρίκνωση των εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγματα σχεδόν καταστροφικά για ένα κόμμα που υπήρξε κάποτε εύρωστο και πολύ καλός μάνατζερ κομματικών επιχειρήσεων. Το μνημόνιο δυστυχώς είναι αμείλικτο, όχι μόνο γι’ αυτούς που το εφαρμόζουν αλλά και για πολλούς απ’ αυτούς που το αντιπαλεύουν!

Ωστόσο η αειθαλής Αλέκα Παπαρήγα στην εισηγητική της ομιλία για το 19ο Συνέδριο επιμένει πως η βασική αιτία για την αποτυχία ήταν περίπου: «ο εφησυχασμός μελών και στελεχών ότι η γραμμή μας ήταν η σωστή και η κοσμοθεωρία μας η μόνη αληθινή»! Το έχουμε ξαναπεί, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Το ένα φέρνει τ’ άλλο και η παντός τύπου φτώχεια φέρνει γκρίνια, ξεσπάθωσαν και οι αντιφρονούντες νομίζοντας ότι μπορούν να σπάσουν τη μονολιθικότητα του Περισσού και να ακουστεί έστω και μια υποτυπώδης φωνή αμφισβήτησης του κομματικού αλάθητου! Εδώ όμως κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, πράγμα που οι αμφισβητίες θα έπρεπε να το γνωρίζουν, εκ πείρας, πολύ καλύτερα από μας! Καμία ήττα και καμία δύναμη στο κόσμο δεν είναι ικανή να μετακινήσει το ΚΚΕ, όπως περίλαμπρα έχει αποδείξει η ιστορία του και όπως αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι! Τούτοι οι αντίπαλοι μάλιστα σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν τον «σεβασμό» τους προς το ΚΚΕ λόγω της διαχρονικής σταθερότητας των απόψεών του, λες και η ακαμψία είναι είναι κάτι θετικό!

Είναι βέβαιο ότι και στο παρόν Συνέδριο οι θέσεις και τα νέα όργανα του κόμματος να λάβουν ποσοστά άνω του 95%, κατά τα γνωστά κομμουνιστικά πρότυπα! Τους αντιφρονούντες περιμένει η εκπαραθύρωση και εν συνεχεία η διαπόμπευση, ο αφορισμός και το ανάθεμα ενώπιον του «λαού» κατά τα εκκλησιαστικά πρότυπα, τύχη που πολλές φορές έχει επιφυλλάξει το ΚΚΕ  για τα ίδια τα μέλη του, διατρανώνοντας έτσι το πως αντιλαμβάνεται και τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες! Ποτέ μα ποτέ οι ιεροεξεταστικές ηγεσίες του δεν έχουν επιτρέψει παραφωνίες. Πριν το ’74 τα πράγματα ήταν πολύ πιο άγρια. Σήμερα οι παράφωνοι απλώς διαγράφονται με κοπτάτσια*, συνοδευόμενοι από τα ανάλογα κακόηχα, ενίοτε και ακατάληπτα, κοσμητικά επίθετα: Τροτσκιστές, οπορτουνιστές, σεχταριστές, αναθεωρητές, ρεβιζιονιστές και πολλά άλλα που αποκαλύπτουν την άθλια ψυχή και την ύπουλη συμμαχία τους με τον ταξικό εχθρό! Θα καίγονται έτσι και οι καταραμένοι του 19ου Συνεδρίου για πάντα στο Πυρ της Κόκκινης Κόλασης, ενώ το κόμμα θα προσμένει αταλάντευτο στους αιώνες την Δευτέρα Παρουσία του Υπαρκτού Σοσιαλισμού!

Ο Αλιεύς

*κοπτάτσια: Στην εσωκομματική γλώσσα του κομμουνιστικού κινήματος σημαίνει περίπου την επιτακτική άνωθεν διοικητική εντολή αμέσου εφαρμογής, άνευ αντιρρήσεων!

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: