Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιουνίου 7, 2013

Δημοτικό Συμβούλιο: Και πάλι σιγή ασυρμάτου!

Αράξαμε αναπαυτικά προχθές στις 8μμ μπροστά στα ραδιόφωνά μας για να απολαύσουμε την συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά μάταια! Και πάλι σιγή ασυρμάτου! Υπήρξε τεχνικό πρόβλημα; Ηταν πολιτική απόφαση ή κάποιο άλλο «κόλπο» της Δημοτικής Αρχής; Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε και γι’ αυτό το λόγο δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε, παρ’ όλο που μαθαίνουμε πως είχε μεγάλο ενδιαφέρον!

Η παρουσία του μέσου επηρεάζει τη ροή της συνεδρίασης, όχι μόνο ως προς το ύφος αλλά πολλές φορές και ως προς την ουσία της. Δήμαρχος, Πρόεδρος και Δημοτικοί Σύμβουλοι διαφοροποιούν την όλη στάση τους, αισθανόμενοι το βάρος του ανώνυμου μεν αλλά μεγάλου ακροατηρίου. Προσαρμόζονται ανάλογα με τον χαρακτήρα, την πολιτική άποψη και τις βλέψεις τους.  Προκειμένου να γίνει, κατά πως νομίζει, αρεστός στα αυτιά των ακροατών άλλος ωρύεται περισσότερο, άλλος φλυαρεί ακατάπαυστα, άλλος λαϊκίζει επικίνδυνα και κάποιοι, είναι αλήθεια, (ευτυχώς!) γίνονται προσεκτικότεροι!

Μόνος βράχος ακλόνητος ο συν. Γιώργος Καραστατήρας, ο οποίος και κανονιές να πέφτουνε δεν καταλαβαίνει τίποτα! Θα αναγνώσει την (ενίοτε και ακαταλαβίστικη) ανάλυσή του αργά, σταθερά και με συνέπεια! Μπράβο του πάντως διότι εφαρμόζει κατά γράμμα την περίφημη διαχρονική σταθερότητα των απόψεων του κόμματός του, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών!

Γενικά πάντως είναι άλλο το Συμβούλιο με τη παρουσία ραδιοφώνου (ή παλαιότερα τηλεόρασης) και εντελώς άλλο χωρίς! Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μας στερεί τη ευτυχία της απόλαυσης των έργων και των λόγων των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας! Εξάλλου όπως θα έχετε παρατηρήσει έχουμε μπει για τα καλά στη προεκλογική περίοδο!

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

  1. Το αν καταλαβαίνει κάποιος δεν εξαρτάται μόνο από τον ομιλητή αλλά και από τον ακροατή. Ίσως να εκτιμάς τους συμβούλους που δεν μιλάνε ποτέ!


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: