Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιουνίου 12, 2013

Λουκέτο από τη κυβέρνηση στην ΕΡΤ!

ERT

«Σιγή» έχει πέσει από τις 11:15 το βράδυ της Τρίτης στη συχνότητα των καναλιών της ΕΡΤ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, εξακολουθούν να εκπέμπουν μέσω Διαδικτύου στο ert.gr.

Κόσμος παραμένει έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΕΡΤ και πολιτών πραγματοποιούνται από το απόγευμα της Τρίτης και έξω από τα κατά τόπους γραφεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιφέρεια

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων, περιλαμβανομένων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει από τον Κ.Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Να μην υπογράψει το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά ο Αλ.Τσίπρας από τον Κ.Παπούλια
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων.
Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κρατησουν ανοιχτή την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και μέσω twitter#ert, που βρίσκεται πρώτο στην ελληνική λίστα των trends.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προαναγγείλλει δικαστική προσφυγή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης.
Έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.
Από το in.gr
Για την αντιγραφή
Ο Αλιεύς
Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: