Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | 11 Οκτωβρίου, 2013

Τσιμέντο να γίνει, δεν με νοιάζει…

Δεν με νοιάζει!  Θα σας το πω από την αρχή, δεν με νοιάζει.  Τσιμέντο να γίνει!  Δεν με νοιάζει το πόσο μεγάλο θα γίνει το αεροδρόμιο. Δεν με νοιάζει πόσες ελιές θα κοπούν. Δεν με νοιάζει, αν θα καταστραφεί ο Ξάνεμος. Δεν με νοιάζει να προσαρμοστεί το αεροδρόμιο στο νησί.  Με νοιάζει να προσαρμοστεί  το νησί στο αεροδρόμιο.  Με  νοιάζει  πόσο μεγάλα αεροπλάνα θα έρχονται, να κουβαλάνε χιλιάδες τουρίστες. Να νοικιάζω,  να πουλάω  πολλά σουβλάκια, να τα κονομάω.

Δεν με νοιάζει που θα χαλάσει το λιμάνι με την τεράστια μαρίνα που  σχεδιάζεται. Ακόμα, δεν με νοιάζει πόσες χιλιάδες κυβικά τσιμέντο θα πέσουν.  Δεν με νοιάζει που το νέο λιμάνι θα σκεπάσει το Μπούρτζι . Δεν με νοιάζει αν θα χαλάσουν οι Πλάκες, η πρώτη εικόνα στο νησί. Γραφικό  λιμάνι, γραφικά τοπία και πράσινα άλογα! Πλοία να έρχονται,  να φέρνουν τουρίστες, αυτό με νοιάζει! Να αποκτήσουμε επιτέλους κι ένα μεγάλο  παραθαλάσσιο πάρκινγκ.

Δεν με νοιάζει, αν το βράδυ δεν μπορείς  να κοιμηθείς   από τα ντεσιμπέλ σε όλο το χωριό. Δεν με νοιάζει ! Ποτά με νοιάζει να πουλάω!  Το δικό μου σπίτι είναι στο βουνό και δεν με ενοχλεί τίποτα.  Άλλωστε, διασκεδάζεις και χωρίς κόστος.  Γιατί δεν το εκτιμάς;  Απλά έχεις μάθει να γκρινιάζεις .  Και μετά, έχεις  όλον τον καιρό να κοιμηθείς  το χειμώνα!

Δεν με νοιάζει πόσα ξενοδοχεία ή σπίτια  θα χτιστούν ακόμα  και πού θα χτιστούν. Ούτε με νοιάζει τι σχέδιο θα έχουν, ούτε με νοιάζει τι χρώμα θα βαφτούν.  Με νοιάζει να έχουμε πολλά δωμάτια, σπίτια,  να έχουμε να νοικιάζουμε. Δεν με νοιάζει τι τουρισμό θα έχει το νησί.  Τουρισμό να έχουμε και ό,τι να είναι . Δεν με νοιάζει, αν θα χτίσει κάποιος μέσα στη θάλασσα  ή μέσα  στο δάσος.  Δεν   με νοιάζει  το δάσος αν καεί ή αν δεν καεί. Και εν πάση περιπτώσει,  αν πάρει φωτιά, τι θέλετε από εμένα;  Αφήστε το να καεί! Ας πρόσεχε κι αυτό, για όλα εγώ θα νοιάζομαι;  Δεν με νοιάζει πώς και πότε θα βγάλω τα σκουπίδια έξω, ούτε πότε θα τα μαζέψει η υπηρεσία.  Με νοιάζει  να τα ξεφορτωθώ, αρκεί να μην είναι κοντά στη δική μου πόρτα. Χάθηκαν οι πόρτες του γείτονα;  Κι αν με παραζορίσουν,  τα ξεφορτώνω  και σε καμιά ρεματιά.

Δεν με νοιάζει πόσες ομπρέλες θα τοποθετηθούν στις αμμουδιές . Ομπρέλες να υπάρχουν παντού, σε κάθε σημείο. Να νοικιάζω, να τα κονομάω. Γιατί  ο άλλος να έχει τη δική του ομπρέλα;  Εξυπνάκιας είναι;  Δεν το καταλαβαίνω!  Δεν με νοιάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται  οι δρόμοι, τα σοκάκια, ανοίχτε τα μάτια σας να βλέπετε που πατάτε.

Δεν με νοιάζει αν δεν έχουμε γιατρούς , ασθενοφόρο, τραυματιοφορείς. Μήπως εγώ θα αρρωστήσω για να με νοιάζει;  Ακόμα δεν με νοιάζει τι γίνεται  με τις υπηρεσίες. Δεν με νοιάζει, που έκλεισε ο ΟΤΕ, έκλεισε η  Εφορία,  έκλεισε το ΚΑΠΉ.  Δεν με νοιάζει! Ας βρει ο καθένας λύση για να ζήσει , εγώ μια χαρά ζω.

Δεν με νοιάζει η ποιότητα του νερού, αν έχει υδράργυρο, αν περνάει μέσα από αμιαντοσωλήνες  για να ρθει  στο σπίτι , πόσο χάνεται. Δεν με νοιάζει που η γειτόνισσα βάζει το λάστιχο κάθε μέρα και πλένει το δρόμο. Εγώ έχω το δικό μου νερό, τη δική μου γεώτρηση, πίνω εμφιαλωμένο, κάνε και συ το ίδιο.

Δεν με νοιάζει, αν παίρνουν αποφάσεις χωρίς εμένα. Δεν με νοιάζει. Ας κάνουν ό,τι θέλουν! Δεν με νοιάζει ποιοι θα κατέβουν στις εκλογές, δεν με νοιάζει με τι πρόγραμμα θα κατεβούν  και αν θα το εφαρμόσουν.  Ακούς εκεί πρόγραμμα!  Καμιά δουλειά με νοιάζει να μου δώσουν, σε καμιά θέση να μου  διορίσουν το παιδί, να με αφήσουν να χτίσω το αυθαίρετό  μου , παρ’ το  χαμπάρι.

Δεν με νοιάζει αν δεν αφήσω καμιά παρακαταθήκη φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού από αυτό το νησί στο παιδί μου. Θα του αφήσω χρήματα, πολλά χρήματα, και πολύ τσιμέντο  για να πατάει στα σίγουρα,  πάρτε το χαμπάρι τίποτα άλλο ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ !

α.


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: