Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιανουαρίου 6, 2014

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια… Αγωνίζεσθαι περί πάρτης.

Δεν είμαι καλά παιδιά, είμαι λίγο πριν την κατάθλιψη. Eγώ μεγάλωσα με αρχές κι έχω δώσει χρόνια τώρα μάχη στην κοινωνία, στην κομματική μου οργάνωση, στο καφενείο, στις παρέες γι’ αυτές τις αρχές και τώρα όλα καταρρέουν! Κάθε μέρα και κάποιος τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Η οικογένειά μου είναι σε μεγάλη κρίση. Η γυναίκα μου άχρηστο με ανεβάζει άχρηστο με κατεβάζει. Πανηγύρι  γίνονταν δίπλα μας κι εγώ χαμπάρι! Εγώ το έπαιζα ιδεολόγος, το έπαιζα πατριώτης. Τώρα εξηγούνται όλα! Τώρα στα ‘..ήντα’ μου κατάλαβα πόσο βλάκας ήμουν. Τώρα στα ‘…ήντα’ μου κατάλαβα γιατί ποτέ δεν πήρα εγώ την επιδότηση και την έπαιρνε ο διπλανός μου. Και το παιδί μου κι αυτό μαζί μου τα έχει. Ξόδεψα μια περιουσία να το σπουδάσω, και δεν έκανα τίποτα για να το βολέψω σε μια δουλειά. Πατριώτης βλέπεις! Iδεολόγος! Nαι, το παραδέχομαι, το έλεγα, με την αξία μας θα πάρουμε τη δουλειά. Τι βλακεία, θεέ μου! Τώρα  το καταλαβαίνω. Αργά, πολύ αργά, αλλά τώρα το κατάλαβα!

Τι να πει και ο Θεός; Στη γη αρκετοί κορυφαίοι εκπρόσωποί του είχαν αφήσει κατά μέρος τις προσευχές, τις αγαθοεργίες, τη νηστεία και τη σεμνότητα, και ασχολούνταν με λίμνες , με οικόπεδα, με ανταλλαγές, με πολυκατοικίες, με το χρηματιστήριο.  Ωχ Χριστέ μου, δεν το πιστεύω! Πώς την πάτησα έτσι εγώ! Όλα γκρεμίζονται γύρω μου.

Και δεν μου έμεινε παρά μόνο η πατρίδα. Δεν μπορεί, οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ορκισθεί στο θεό και στο λαό να προασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας, να προασπίζονται το έθνος,  να προασπίζονται το σύνταγμα και την δημοκρατία, δεν μπορεί να με προδώσουν και αυτοί! Δεν μπορεί να παρέδωσαν αμαχητί τη χώρα στο ΔΝΤ, να την παράδωσαν αμαχητί στους Γερμανούς!  Δεν μπορεί να αγόραζαν όπως τώρα τελευταία λέγεται άχρηστα υποβρύχια, άχρηστα τανκ, απαξιωμένα και ελλιπώς εξοπλισμένα αεροπλάνα  μόνο και μόνο για να παίρνουν μίζες. Αυτό δεν το πιστεύω! Μπορεί να είμαι ένα άχρηστος για την οικογένειά μου, μπορεί να έχω απογοητευθεί από τους εκπρόσωπους του θεού στη γη, αλλά αυτό το τελευταίο, δεν θα το αντέξω, γιατί θα αποδειχτεί στο τέλος ότι είμαι πολύ μεγάλος βλάκας!!!

ο.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: