Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιανουαρίου 16, 2014

Κινητικότητα στα προεκλογικά

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Έντονες είναι οι φήμες ότι ο κ. Πλωμαρίτης θα έχει κι άλλες διαρροές σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών και νυν δημοτικών συμβούλων, όπως ο κ. Κυρ. Καραστατήρας, ενώ μετράει ήδη την απώλεια του κ. Ζλατούδη. Το θέμα είναι αν οι διαρροές θα πάνε «σπίτι» τους ή θα βρεθούν και απέναντί του! Δύσκολη δουλειά η συσπείρωση για τον δήμαρχο, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί, όπως φαίνεται, ότι διαθέτει άλλα συγκριτικά «πλεονεκτήματα», άλλα «ατού»!

Και για τη παράταξη του κ. Πρεβεζάνου φημολογείται ότι υπάρχει ένα θέμα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πατσά. Ηδη από το καλοκαίρι ακούγαμε ότι ένας κύκλος προσωπικών φίλων του κ. Πατσά θα τον προτιμούσε ως επικεφαλής του συνδυασμού και εργαζόταν προς το σκοπό αυτό. Φαίνεται όμως πως το σενάριο αυτό δεν καρποφόρησε και ο κ. Πρεβεζάνος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τον Δήμο. Φέρεται δε να δηλώνει πολύ αισιόδοξος για τη νίκη.

Η κα Φιλαρέτου από καιρό έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της να διεκδικήσει την ψήφο των Σκιαθιτών, έμπειρη κι αυτή πια στις προεκλογικές διεργασίες. Ο κ.  Ζλατούδης έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου και μάλιστα με ικανοποιητική προσέλευση, δεδομένου ότι είναι αρκετά νωρίς για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο κ. Μαν. Πασχάλης ξαναδήλωσε τη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ενώ από τη πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ δεν υπάρχει ακόμη τίποτε χειροπιαστό, εκτός από το περίπου βέβαιο ότι ο σ. Γεωρ. Καραστατήρας δεν θα είναι εκ νέου επικεφαλής.

Πάντως εκτιμάμε ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο να συμπληρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια με 32 υποψηφίους συμβούλους το καθένα διότι, για φαντασθείτε, θα χρειασθούν 192 υποψήφιοι για 6 συνδυασμούς! Που να βρεθούν τόσοι πρόθυμοι, δεδομένης της κακής εικόνας που έχουν οι δημότες για την τοπική πολιτική αλλά και του χρόνου κατά τον οποίον γίνονται οι εκλογές. Ποιός έχει όρεξη Μάη μήνα να τρέχει για ψήφους, την ώρα που οι προετοιμασίες για τη τουριστική περίοδο φθάνουν στο αποκορύφωμά τους; Προφανώς κάποια ψηφοδέλτια θα είναι λειψά και ίσως κάποιοι δεν μπορέσουν να φθάσουν καν μέχρι τις εκλογές λόγω έλλειψης συμβούλων! Δυστυχώς αυτό έχει ξανασυμβεί σε αρκετές δημοτικές αναμετρήσεις.

Ρευστά λοιπόν ακόμη τα πράγματα! Είναι μακρύς και ολισθηρός ο δρόμος μέχρι την 18η Μαΐου! Καλά κουράγια αγαπητοί υποψήφιοι δήμαρχοι!

Μ.Π.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: