Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιανουαρίου 18, 2014

Ο Γιάννης Πατσάς υποψήφιος δήμαρχος

Ζεσταίνεται για τα καλά το πολιτικό σκηνικό στο ταπεινό νησάκι μας, μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γιάννη Πατσά! Ο εκλεγείς με τη παράταξη του κ. Πρεβεζάνου δημοτικός σύμβουλος επέλεξε τα ηλεκτρονικά μέσα (blogs) για να προβεί στην ανακοίνωσή του. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη παράταξη του κ. Πρεβεζάνου, ο οποίος όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να αντιδράσει εν θερμώ! Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένουμε και την αντίδραση του κ. Πλωμαρίτη, ο οποίος επηρεάζεται κι αυτός άμεσα από τούτη την εξέλιξη. Γενικά πάντως εκτιμάμε ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις και αναταράξεις, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε όλους τους συνδυασμούς.

Στο επίπεδο των παραπολιτικών τώρα και σε ότι αφορά τον κ. Πατσά, οι κακές γλώσσες λένε ότι την υποψηφιότητά του περίπου «επέβαλαν» οι οικονομικά (και πολιτικά;) ισχυροί «φίλοι» του, όχι βέβαια ότι και ο ίδιος δεν είχε την αρχηγική φιλοδοξία, σαν έτοιμος από καιρό! Οι καλές γλώσσες λένε ότι είναι νέος, έξυπνος, φέρελπις και πως μόνη του φιλοδοξία είναι να υπηρετήσει τον λαό της Σκιάθου!

Καλό κουράγιο λοιπόν και σε σένα φίλε Γιάννη και προσοχή στις σειρήνες και τις κακοτοπιές, διότι δυστυχώς οι δημοτικές εκλογές είναι το αγριότερο των πραγμάτων  και πολλές φορές ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο! Το επαρκές πολιτικό σου επίπεδο είναι, άραγε, ικανό να υπερκαλύψει το έλλειμμα εμπειρίας, το οποίο οπωσδήποτε περισσεύει στους αντιπάλους σου;

Οι καιροί ου μενετοί και ο χρόνος εγγύς!

Μ.Π.

Advertisements

Responses

  1. Αγαπητέ «Παρατηρητή» ευχαριστώ για την παρατήρηση! Το σχόλιό μας για το «αγριότερο των πραγμάτων», φυσικά έχει να κάνει με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μικρού μας άρθρου που είναι οι δημοτικές εκλογές και την αγριότητα, το χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης και την υποκρισία που διαχρονικά τις διακρίνει, δυστυχώς, στο τόπο μας. Η «Μπουρού», αν κάνετε τον κόπο να ανατρέξετε, έχει αφιερώσει πολλά (τα περισσότερα!) άρθρα, σχόλια και σατιρικά στα προβλήματα περί των οποίων, δικαίως, αναφέρεσαι. Οπωσδήποτε υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από μια εκλογική αναμέτρηση ή ένα εκλογικό αποτέλεσμα, θα έλεγα μάλιστα ότι υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά από την κοινωνική αδικία και τις επιπτώσεις της. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα «μικρά» καθημερινά επειδή υπάρχει κοινωνική αδικία ή ασθένειες ή οτιδήποτε άλλο;
    Ωστόσο δημοκρατία υπάρχει στο διαδίκτυο και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να σχολιάζει θέσεις, απόψεις και τεκταινόμενα! Δεν νομίζω όμως πως βοηθούν, τον δημόσιο προβληματισμό, οι προσωπικές αιχμές προς έναν άγνωστο συνομιλητή περί του αν είναι φτωχός ή πλούσιος, χορτάτος ή πεινασμένος, ποιά είναι η οικογενειακή του κατάσταση κλπ! Αυτά κι αν είναι ασήμαντα θέματα! Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, πολλά άλλα πεδία στο διαδίκτυο και στα μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης, όπου ο καθένας μπορεί να εκτονωθεί σε προσωπικό επίπεδο.
    Με εκτίμηση
    Μ.Π.

  2. Να με συγχωρείς φίλε Μ.Π. αλλά «το αγριότερο των πραγμάτων» δεν είναι οι δημοτικές εκλογές αλλά Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ και Η ΠΕΙΝΑ,μόνο που μάλλον δεν τόχεις νοιώσει.
    Καλό βράδυ.


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: