Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Ιανουαρίου 31, 2014

Παράταξη Πλωμαρίτη: Eικόνα Διάλυσης

- Μπορεί οι σύμβουλοί μου να λακίσανε, αλλά όπως βλέπετε έχω μαζί μου τη νεολαία!

– Μπορεί οι σύμβουλοί μου να λακίσανε, αλλά όπως βλέπετε έχω μαζί μου τη νεολαία!

Απολαύσαμε χθες ραδιοφωνικώς τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις πληροφορίες που συλλέξαμε από αυτόπτες μάρτυρες συνθέσαμε το ρεπορτάζ:

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν χθες στις 8μμ, με οριακή απαρτία 11-12 συμβούλων η αναβληθείσα από τη Δευτέρα συνεδρίαση, με την παράταξη του κ. Πλωμαρίτη να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης (4-5 σύμβουλοι παρόντες!). Εκτός των ευρισκόμενων στο Προεδρείο, στα έδρανα της δημοτικής πλειοψηφίας υπήρχε μόνο ένας(!) σύμβουλος και αργότερα προσήλθε άλλος ένας! Μάλιστα για τον πρώτο, τον κ. Κυρ. Καραστατήρα, είναι βέβαιο ότι έχει προσχωρήσει πλέον σε άλλον συνδυασμό! Απουσίαζαν επίσης ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Διολέττας και ο πρόερδος της ΔΕΥΑΣ κ. Μασούρος, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μαθηνός ανέφερε πως η απουσία τους ήταν δικαιολογημένη.

Το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου (ΟΕΥ) αναβλήθηκε με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμη και για τη θέση του κ. Πλωμαρίτη! Μια νομική άποψη λέει ότι μπορεί να του απαγγελθεί και κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, αν η απόφαση για τον ΟΕΥ δεν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι την 1η Μαρτίου!

Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία, λόγω εκλογών, ήταν καθαρά υπηρεσιακά τα διεκπεραίωσαν ουσιαστικά οι επτά παρόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας! Οι τρεις μάλιστα απ’ αυτούς, οι κ.κ. Ζλατούδης, Πατσάς και Φιλαρέτου που φέρονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι (ο κ. Πρεβεζάνος απουσίαζε εκτός Σκιάθου) ήταν λαλίστατοι, δεν έχαναν την ευκαιρία να μακρηγορήσουν και γενικά να ακούγονται πολύ! Απολύτως κατανοητό, εκλογές έρχονται!

Όσο για τον κ. Πλωμαρίτη, φαίνεται ότι οι φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στη παράταξή του είναι πλέον ανεξέλεγκτες. Η παρούσα δημοτική πλειοψηφία άρχισε το 2010 με πολλά ταρατατζούμ και κατέληξε να καταρρέει, υπό το βάρος της ανεπάρκειάς της. Ο κ. Πλωμαρίτης εξακολουθεί να έχει κάποιο πλεονέκτημα ως εν ενεργεία δήμαρχος (με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα. Ο χρόνος υπάρχει ακόμη γι’ αυτόν και οπωσδήποτε διαθέτει έναν ικανό πυρήνα πιστών φίλων, όμως η κινητικότητα και οι διεργασίες μέσα στη κοινωνία της Σκιάθου έχουν δρομολογηθεί και είναι μάλλον απίθανο να ανατραπούν.

Ο Αλιεύς

Advertisements

Responses

  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας ……………
    Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30/1/14 ήταν το αναβληθέν της Δευτέρας 27/1/14 στο οποίο ήταν παρούσα σύσσωμη σχεδόν η παράταξη της πλειοψηφίας ενώ από την αντιπολίτευση εμφανίστηκε μόνο ο κ. Κοφινάς και η υπογράφουσα. Όσον αφορά στο σχόλιό σας περί λαλίστατων υποψηφίων δημάρχων να σας υπενθυμίσω ότι υπήρξα λαλίστατη ουσιωδώς και εποικοδομητικά όλα αυτά τα χρόνια όταν άλλοι συνάδελφοι με δημαρχιακές βλέψεις ή αμπελοφιλοσοφούσαν ή σιωπούσαν όταν παρίσταντο.
    Με εκτίμηση
    Αναστασία Φιλαρέτου


Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: