Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαΐου 14, 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στις εκλογές της 18 Μαΐου σε επίπεδο Δήμου διεκδικούν την ψήφο των πολιτών έξι εκλογικοί συνδυασμοί. Αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα και την ιστορία του νησιού. Φαίνεται λοιπόν ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα πολλών επιλογών. Μετά τις εκλογές του Μαΐου αυτοί που ακολουθούν την κυρίαρχη πολιτική και εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου, όπως και των άλλων Δήμων, θα ξεχάσουν για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και θα δρομολογήσουν τον μεγάλο στόχο της πολιτικής τους: να ξεπουλήσουν ό,τι παραμένει ακόμη δημόσιο. Έτσι στην πραγματικότητα ο λαός στις εκλογές της 18 Μαΐου θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να επιλέξει αν θα δεχθεί το ξεπούλημα της περιουσίας του και τα επακόλουθα μέτρα ακόμη μεγαλύτερης φτωχοποίησής του, με ακόμη μεγαλύτερους φόρους, απολύσεις, μισθούς πείνας, κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής.
Όταν μιλούν για ανάπτυξη, εννοούν να ξεπουλήσουν τη δημόσια και δημοτική περιουσία, λιμάνι, αεροδρόμιο, Κουκουναριές, και τις υπηρεσίες του Δήμου, την υδροδότηση, την αποχέτευση, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τις συγκοινωνίες. Να πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, να προσληφθούν κάποιοι με μισθούς πείνας, να πληρώνουν οι κάτοικοι αδρά τις αντίστοιχες υπηρεσίες, πράγμα που ήδη έχει δρομολογηθεί στις συγκοινωνίες, τα σκουπίδια, το δημοτικό καφενείο, το δημοτικό ραδιόφωνο.
Αυτοί μου μιλάν για ανάπτυξη, αφήνουν το νησί χωρίς συγκοινωνίες, με σοβαρές συνέπειες στον τουρισμό. Μιλούν για ανάπτυξη και καταστρέφουν την κτηνοτροφία, απαγορεύοντας τη σφαγή των ζώων στο νησί. Μιλούν για ανάπτυξη κι αφού με τις περίφημες ευρωπαἳκές επιδοτήσεις κατέστρεψαν τα ψαροκάικα, τα εναπομείναντα καΐκια δεν έχουν ένα αλιευτικό καταφύγιο. Έχουν αφήσει τέσσερα χρόνια τώρα το πρόβλημα με τον υδράργυρο στο νερό, χωρίς να κάνουν τίποτε, όταν το 2011 υπόσχονταν ότι το πρόβλημα θα λυθεί σε τρεις μήνες. Κι όμως δεν ντρέπονται κι έρχονται τώρα ξανά να ζητήσουν την ψήφο των κατοίκων. Δεν έχουν πρόβλημα να τάξουν ξανά οτιδήποτε, αφού δεν πρόκειται να το πραγματοποιήσουν.
Ο λαός της Σκιάθου έχει εμπειρία από τους υποψηφίους των άλλων παρατάξεων. Γνωρίζει ότι όλοι μαζί αποδέχονται και υλοποιούν την αντιλαἳκή πολιτική. Το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί, τις δημόσιες Υπηρεσίες να κλείνουν, τα σχολεία με ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, επισκευές.
Γνωρίζει ότι όλοι μαζί συμφώνησαν στους υπέρογκους φόρους για την κατοικία και τα καταστήματα, στην επιβολή 80% δημοτικού τέλους στο νερό. Τους είδε να κόβουν το νερό από άνεργους και άρρωστους συμπολίτες μας, αυτούς που τους θυμούνται Χριστούγεννα και Πάσχα να τους δώσουν το καλάθι της φιλανθρωπίας.
Αλλά οι κάτοικοι της Σκιάθου, όπως και όλοι οι Έλληνες δεν θέλουν να ζουν με τη φιλανθρωπία. Δεν θέλουν να ζουν με τους μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς κοινωνικές υποδομές, σ’ ένα νησί και μια χώρα που δεν θα τους ανήκει.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση γιατί μόνον αυτή αντιστάθηκε κι αντιστέκεται στις απολύσεις των εργαζομένων, όταν άλλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο απειλούσαν ότι θα φέρουν τη Χρυσή Αυγή ενάντια στην απεργία των δημοτικών υπαλλήλων.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση, γιατί μόνον αυτή έχει ξεκάθαρη θέση εναντίον του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ενώ οι άλλες παρατάξεις κρύβουν τις πραγματικές προθέσεις τους και δεν αποκαλύπτουν στον σκιαθίτικο λαό ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσουν τα πάντα, λιμάνι, αεροδρόμιο, Κουκουναριές, Υπηρεσίες του Δήμου, πράγμα που θα υποβιβάσει σε εξαθλιωμένους ιθαγενείς τους Σκιαθίτες και τις Σκιαθίτισσες.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση, γιατί μόνον αυτή είναι ενάντια στο περιβόητο Master Plan, το σχέδιο που θα καταστρέψει τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική ταυτότητα της πρώτης εικόνας της Σκιάθου, προκειμένου να πουλήσουν το λιμάνι και τη Μαρίνα στους υποψήφιους αγοραστές.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση, γιατί μόνον αυτή πάλεψε και παλεύει για μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, για την κατάργηση των τροφείων στον Παιδικό Σταθμό. Για να εξυπηρετεί πραγματικά ο Παιδικός Σταθμός τις εργαζόμενες μητέρες και να δέχεται όλες τις αιτήσεις. Για να μπορούν όλα τα παιδιά να αθλούνται, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση, γιατί μόνο αυτή αντιτάχθηκε κι αντιστέκεται στο νέο Πολεοδομικό Σχέδιο, που οι μελέτες του πληρώνονται αδρά από το δημοτικό ταμείο από τη φορολογία των κατοίκων. Σχέδιο που δημιουργεί αδικίες κι ενισχύει τις αντιθέσεις, αχρηστεύει την περιουσία των μικροἳδιοκτητών που είχαν την ατυχία να έχουν την περιουσία τους στις μη προνομιούχες ζώνες και πριμοδοτεί τους ήδη προνομιούχους.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση, γιατί μόνο αυτή έκανε επεξεργασμένες προτάσεις αξιοποίησης των δημοτικών κληροδοτημάτων, σύμφωνα με τις επιθυμίες των κληροδοτών.
Ψηφίζουμε Λαἳκή Συσπείρωση γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες που θα μας σώσουν κι όσοι το υπόσχονται θέλουν απλώς να μας εξαπατήσουν και να σώσουν τα δικά τους συμφέροντα. Οι κάτοικοι της Σκιάθου θα υπερασπισθούν τα συμφέροντά τους, μόνο αν οι ίδιοι τα διεκδικήσουν, αν οι ίδιοι αγωνισθούν και στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αγωνιστές Δημοτικούς Συμβούλους.
Φίλες και φίλοι,
Οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων υπόσχονται πολλά. Η Λαἳκή Συσπείρωση το μόνο που υπόσχεται είναι ότι θα λέει στον κόσμο την αλήθεια, ότι θα είναι το μάτι, το αυτί και η φωνή του σκιαθίτικου λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ότι θα αποκαλύπτει τις προθέσεις και τα σχέδια αυτών που επιδιώκουν να υφαρπάξουν τον πλούτο του. Οι μεγάλες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, για να υπηρετήσουν ατομικά συμφέροντα. Η Λαἳκή Συσπείρωση λέει στον λαό ότι όσο περιμένει κάποιος άλλος να τον σώσει, τόσο περισσότερο θα βυθίζεται στα προβλήματα και τα αδιέξοδα. Ο λαός που θα θελήσει να δώσει λύση στα προβλήματά του και θ’ αγωνισθεί γι’ αυτά, θα κερδίσει τα πάντα. Και η Λαἳκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα του, μπροστάρης όπως πάντα. Για δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες και αποδοχές, για δωρεάν υγεία και παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τον πολιτισμό.
Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης και του αγώνα. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος, η μόνη διέξοδος.

Λαἳκή Συσπείρωση Σκιάθου.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: