Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαΐου 16, 2014

Στην τελική…

Να λοιπόν που και οι έξι συνδυασμοί, που από την αρχή δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο, είναι έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση της 18 Μαΐου. Διακόσιοι και πλέον υποψήφιοι σύμβουλοι χαμογελαστοί, διεκδικητικοί, αποφασισμένοι, κυκλοφορούν ανάμεσά μας προσπαθώντας να μας πείσουν γατί πρέπει να τους ψηφίσουμε. Τα προγράμματα που κυκλοφόρησαν τα προβλέπουν όλα! Όλα τα προβλήματα που χρόνια τώρα περιμένει η μικρή κοινωνία μας να λυθούν. Φαντάζουν πως με μιας, αύριο κιόλας, θα λυθούν. Και όχι μόνον αυτά! Σε ιλουστρασιόν χαρτιά, σχέδια, μακέτες, υποσχέσεις, αν και προτεραιότητα θα ήταν να κλείσουμε τις λακκούβες. Μια ματιά που έριξα στα φυλλάδια των προηγουμένων εκλογών, πολλά από αυτά είχαν και τότε προγραμματιστεί να λυθούν. Δεν περπάτησαν και αρκετά από τότε ακόμα είναι στη φάση της υλοποίησης ή της δημοπράτησης. Ας ευχηθούμε ότι αυτή η πενταετία, που θα είναι μέσα στην κορύφωση της κρίσης, θα είναι δημιουργική και αποτελεσματική. Είναι ευχή αυτοί που θα αποτελέσουν την νέα Δημοτική Αρχή να πετύχουν το σκοπό τους. Την ίδια επιτυχία ευχόμαστε και σε αυτούς που οι ψηφοφόροι θα τους θέσουν στην αντιπολίτευση. Να ελέγχουν, να διεκδικούν, να προτείνουν. Θα είναι σημαντικό όλοι οι υποψήφιοι μετά τις εκλογές να παραμείνουν ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες, να πλαισιώσουν επιτροπές και διάφορες δράσεις. Είναι σημαντικό φέτος π.χ. να ενισχυθούν οι ομάδες για προστασία του δάσους, μιας και η ανομβρία θα θέσει τα δάση μας σε εξαιρετικό κίνδυνο. Καθώς επίσης να παράγουν κοινωνικό έργο για τους συμπολίτες μας, που τους γονάτισε η κρίση.

Ναι λοιπόν πρέπει να έχουμε ΟΡΑΜΑ για τον τόπο μας, που θα το κάνουμε όμως πράξη! Να έχουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ σκέψη για το συμφέρον του νησιού! Να παίρνουμε ΘΕΣΗ στα προβλήματα, αλλά να δίνουμε και λύσεις. Πιστεύεις ότι η Σκιάθος είσαι ΕΣΥ αλλά πρέπει να ξέρεις ότι είμαι και εγώ. Σε σέβομαι και θέλω να με σέβεσαι και μετά τις εκλογές και σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε τη ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ μας όλοι, ηγέτες και ψηφοφόροι. Και τέλος όλοι ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ, νικητές και νικημένοι να παλεύουμε για τα προβλήματά μας.

ΥΓ.  Μερικά από τα παραπάνω, δυστυχώς, ήδη ακυρώθηκαν, προτού φτάσουμε στις εκλογές. Ας ευχηθούμε ότι ο καυγάς για την σειρά των ομιλητών και διεκδικητών της Δημαρχίας ήταν ένα άτυχο γεγονός, χωρίς συνέχεια.

o.

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: