Αναρτήθηκε από: Τέκμωρ | Μαΐου 28, 2014

Αποταμίκ

Σε αυτές τις εκλογές αποδείχτηκε ότι ο Έλληνας δεν ψηφίζει σύμφωνα με τα πιστεύω του. Αλλιώς, το Ποτάμι θα έπρεπε άνετα να είχε ένα 55% με 60% στο τσεπάκι. Για τον απλούστατο λόγο ότι για πρώτη φορά κατέβηκε ένα απολιτίκ κόμμα στις εκλογές.

Το Ποτάμι ούτε ξέρει, ούτε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. Και όταν ντρέπονται για αυτό, όπως ή πλειοψηφία των Ελλήνων, αρχίζουν τις ιδιες πολιτικές αερολογίες, του στιλ δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά.

Οι λέξεις καπιταλισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός,  είναι γραφικές, κι έτσι και αναφέρεις λέξεις στιλ κεϋνσιανισμός, εκεί σοβαρεύουν ( αφού θεωρούν ότι τους σέβεσαι και θα έπρεπε να το γνωρίζουν ) λένε ένα «σωστό αλλά…», κι αλλάζει η κουβέντα σε κάτι πιο εύκολο κτλ κτλ.

Όσους έβλεπα τα τελευταία χρόνια νεοφιλελέ τύπους και mainstream τύπισσες ντυμένους εναλλακτικά μπορούν να βρουν στέγη στο ποτάμι.

Νεοφιλελέ τσάντα στην πλάτη, νεοφιλιλε all-starάκια, συνεργασία με οποιονδήποτε αρκεί να ξέρει 2-3 πράγματα από πολιτική, και πάμε να κυβερνήσουμε.

Στην αρχή ήμουν σίγουρος, όπως πιστέψαμε και όλοι, ότι μπήκε τελευταία στιγμή να χτυπήσει την αριστερά.

Με τον καιρό, όμως, αποδεικνύει ότι ειτε από χαζομάρα είτε από ασχετοσύνη θα πάρει τελικά ψήφους από την άλλη πλευρά.

 

Κι ένα σχόλιο:

Γράψαμε πως «οφείλουμε όλοι μας ευγνωμοσύνη στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί, μαθαίνοντας το ποσοστό το οποίο πήρε το Ποτάμι, μάθαμε επιτέλους και επίσημα πόσοι είναι οι χίπστερ και οι χαζογκόμενες στην Ελλάδα». Κατά τ’ άλλα, νομίζω πως οι Έλληνες ψηφίζουν πάντα σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Απλά, τα πιστεύω των περισσοτέρων Ελλήνων είναι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, συν «εγώ να οικονομάω και οι άλλοι να πάνε να γ****ούν». Δεν είναι ιδεολογία αυτό; Αυτό είναι η κυρίαρχη ιδεολογία.

Κατά τ’ άλλα, το Ποτάμι είναι χρήσιμο και για έναν ακόμα λόγο: σε βοηθάει να επιλέγεις τους φίλους σου. Για παράδειγμα, εγώ δεν έχω ούτε έναν φίλο ή γνωστό που να ψήφισε Ποτάμι. Άρα, οι παρέες μου είναι καλές.

Το Ποτάμι θα υπάρχει όσο υπάρχει το Mega. Γιατί δεν είναι κόμμα, είναι τηλεοπτική εκπομπή.

Μόνο που στο live, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδείχτηκε πολύ λίγος.

Να είστε καλά.

 

Από το «pitsirikos.net»

 

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: